Målkåt Henriksen ler av egen feiring

Håper å gjenta det på UIlevaal.

KOPIEN: Markus Henriksen er toppscorer på AZ Alkmaar. I kamp mot Astra fra Romania tidligere i sesongen feiret han på denne måten med lagkameratene. Det hele var avtalt for å kopiere PSG-stjerne. Foto: EPA/BOGDAN CRISTEL
KOPIEN: Markus Henriksen er toppscorer på AZ Alkmaar. I kamp mot Astra fra Romania tidligere i sesongen feiret han på denne måten med lagkameratene. Det hele var avtalt for å kopiere PSG-stjerne. Foto: EPA/BOGDAN CRISTELVis mer

LILLESTRØM (Dagbladet): Markus Henriksen (23) er toppscorer for nederlandske AZ Alkmaar med sju mål på 12 kamper. Nå vil Henriksen dra med seg målformen inn mot de avgjørende landskampene mot Ungarn.

- Jeg regner med at jeg er aktuell i den samme offensive rollen jeg har hatt de siste landskampene, sier Henriksen til Dagbladet.

Henriksen sto over dagens landslagstrening på grunn av en smell i foten, men er helt sikker på at han er klar allerede til morgendagens økt.

- Jeg blir hundre prosent klar, både til kampen, og allerede til trening i morgen, sier Henriksen.

Trener mer Trønderen står med én scoring på 22 landskamper. Det er for dårlig, mener han selv.

- Jeg er ikke fornøyd med bare ett mål. Det håper jeg allerede å bedre på torsdag (mot Ungarn), sier den tidligere RBK-spilleren.

- Hvordan forklarer du målformen?

- Det er har jeg et enkelt svar på: Jeg føler jeg har blitt en bedre fotballspiller. Jeg er der ballen faller ned og jeg har trent mye på avslutninger. Nå går ballen i mål og det gir selvtillit, sier Henriksen.

Midtbanespillerens står med sju mål i Æresdivisjonen og to mål i Europaligaen.

PSG-kopi Spesielt ett mål, inkludert feiringen, var av den spesielle sorten på bortebane i Europa. I en kamp mot Astra fra Romania valgte nordmannen en alternativ feiring.

ORGINALEN: Paris Saint-Germains Blaise Matuidi feiret foran hjemmefansen på Parc des Princes. Foto: AFP PHOTO / FRANCK FIFE
ORGINALEN: Paris Saint-Germains Blaise Matuidi feiret foran hjemmefansen på Parc des Princes. Foto: AFP PHOTO / FRANCK FIFE Vis mer

- Ha-ha, sier Henriksen da Dagbladet viser fram et bilde fra kampen tidligere denne sesongen.

- Jeg husker han Matuidi (Blaise) på Paris Saint-Germain hadde scoret og feiret noen dager før vår kamp. Så da avtalte jeg og noen lagkamerater at vi skulle gjøre noe lignende hvis vi scoret. Det var i Romania og jeg var i scoringsform. Så da tok jeg utfordringa, sier Henriksen.

- Jeg har hørt at jeg har mange rare feiringer. Jeg har ikke én bestemt og det er mye glede og lettelse som skal ut når du scorer et mål. Da blir det «mye rart», sier Henriksen.

I dette klippet kan du se Henriksens scoring.

Her kan du se Blaise Matuidis scoring og feiring.

• Norge - Ungarn, torsdag kl 20.45.