Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Målkåt Kamara med to hat trick på rad

Hønefoss ble hakkekyllinger mot serieleder Godset.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

DRAMMEN (Dagbladet): Strømsgodset - Hønefoss 4-0.

Hønefoss hadde sluppet inn bare to mål på seks bortekamper inntil laget gjestet Buskeruds andre tippeligalag, serieleder Strømsgodset.

Etter å ha fått en fotballeksjon av de sjeldne i samfulle 90 minutter, var baklengsantallet tredoblet, delvis takket være en annen sjeldenhet i norsk fotball: En spiss som scorer hat trick i to kamper på rad.

Anført av en målkåt Ola Kamara kjørte vertene over sjanseløse ringerikinger på Marienlyst, og ga seg ikke før det sto 4-0 på storskjermen i klokkesvingen på Gamle Gress.

I KALASFORM: Ola Kamara scoret hat trick i to kamper på rad - selv om 3-0 målet muligens blir korrigert til et selvmål. Uansett: Det er sjelden kost i norsk fotball. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
I KALASFORM: Ola Kamara scoret hat trick i to kamper på rad - selv om 3-0 målet muligens blir korrigert til et selvmål. Uansett: Det er sjelden kost i norsk fotball. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer

- Det føles deilig, det er alltid godt å score hattrick. Det er første gang jeg gjør det i to kamper på rad, sier hjemmehelten etter kampen, samtidig som han berømmet lagkameratene.

- Jeg føler meg sterk. Samtidig har vi en veldig god bredde i laget nå, med mange som vil spille. Det er helt klart en av styrkene våre. Men det er uansett godt gjort å vinne så mye som i dag, fortsetter Kamara, ifølge NTB.
 
Tungt For Hønefoss var følelsen ganske så annerledes etter å ha fått stryk i Nedre Buskerud for annen gang på rad.

- Når du tenker mål er det årsverste. Vi hadde nesten ikke sluppet inn mål, men vi fikk den store dusjen i dag. All ære til Godset som spilte oss lave og kom til mange innlegg. Da endte det opp med mål til slutt, sier kaptein Frode Lafton, og fortsetter:

- Vi har hatt ei tøff halvannen uke med tap mot Mjøndalen i cupen og tap her, men vi kommer igjen,

Imponert av defensiven Men selv om Godset skapte et tosifret antall målsjanser, og satte fire i nota bak Steve Clark, var trener Ronny Deila mest imponert over hva som foregikk foran eget mål.

- Vi er gode, og jeg var spesielt imponert over det defensive. Hønefoss hadde ikke en målsjanse. Jeg synes vi var rufsete mot mot Rosenborg, men det har vi ordnet opp i, og da ble det kjempebra, sier en hes Godset-trener.

HAKKEKYLLINGER: Kristjan Örn Sigurdsson og Hønefoss gjorde lite annet enn å løpe i mellom og hente baller ut av nettet mot Strømsgodset på Marienlyst.Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
HAKKEKYLLINGER: Kristjan Örn Sigurdsson og Hønefoss gjorde lite annet enn å løpe i mellom og hente baller ut av nettet mot Strømsgodset på Marienlyst.Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer

- Vi holder trøkket oppe, vi er gode i pasningspillet og vi er tålmodige, og til slutt åpner det seg. All honnør til gutta, vi blir bare bedre og bedre, sier Deila.

Trengte en halvtime Det var Strømsgodset som startet kampen best på Gamle gress, med flere sjanser, uten at det ga uttelling.

Etter 31 minutter spilte Øyvind Storflor fri Lars Iver Strand, som fikk en god mulighet til å sette første ball i mål, men han skled og ballen havnet hos Muhamed Keita, som dunket ballen i mål fra fem-seks meter.

Ola Kamara ville også på scoringslisten. I det 39. minuttet fikk han sjansen på en kontring. Etter en god ball fra Øyvind Storflor endte 23-åringen alene med Hønefoss-keeper Steven Clark, og satte ballen flott i mål.

Kamara punkterte nesten kampen da han rett før pause får muligheten til å sette det tredje målet, men Steve Clark reddet på strek.

BØD OPP TIL DANS: Ola Kamara (f.h.), Muhamed Keita, Lars Iver Strand og resten av Godset-laget viste seg fra sin beste side mot Buskerud-rival Hønefoss. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
BØD OPP TIL DANS: Ola Kamara (f.h.), Muhamed Keita, Lars Iver Strand og resten av Godset-laget viste seg fra sin beste side mot Buskerud-rival Hønefoss. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer

Strømsgodset gikk dermed til pause i en fortjent tomålsledelse.

Nesestyver Annen omgang hadde så vidt blitt satt i gang da Ole Kamara igjen fikk muligheten. Han prøvde et skudd mellom bena til Frode Lafton. Ballen endret retning og Clark var utmanøvrert.

Dermed måtte han nok en gang hente ballen ut fra nettmaskene etter det som muligens blir omgjort til et selvmål når de med ansvar for sånt i NFF har gransket situasjonen nærmere.

Strømsgodset fortsatte å vise at de er best på Gamle Gress og rullet opp den ene muligheten feitere enn den andre.

Hjemmesupporterne på Marienlyst ropte på straffe etter 74 minutter da keeper Steve Clarke skulle bokse vekk ballen etter en corner. I rettferdighetens navn var amerikaneren på ball først, men endte samtidig med å gi Lars Sætra en rett høyre som ledet til en stri strøm av neseblod for Godset-stopperen.

Sterkt kollektiv På overtid var Kamara på ferde igjen og endte aleine med Clark etter et presist framspill fra Anders Ågnes Konradsen. Førstetouchen var silkemyk og den påfølgende chippen over Hønefoss-keeperen likeså. Dermed satte han inn sitt sjette mål på to kamper.

Med 4-0 seieren og tre nye poeng holder Strømsgodset stand på tabelltoppen, og har nå 29 poeng med ett poeng ned til Molde, og fem poeng ned til Haugesund. Ekstra imponerende er det at laget fortsetter storspillet selv om de manglet kaptein Alexander Aas, Mohammed Abu og Peter Kovacs i dagens kamp.

- Det er kollektivet som driver dette. Vi er finke til å finne hverandre i gode posisjoner, flinke til å gjøre hverandre gode og vi jobber hardt for hverandre, og da blir det moro på Marienlyst, sier Deila.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!