Målkongen senket VIF

JORDAL AMFI (Dagbladet): Vålerenga-Frisk Asker 1-2: Kyle McDonough er suveren toppscorer i norsk ishockey, men mot Vålerenga har han slitt med å score. Gårsdagens seiersmål var det første mot Oslo-klubben på over ett år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Nei, det kan ikke stemme. Jeg husker ikke når jeg scoret mot Vålerenga sist, men det kan umulig være lenge siden, sier McDonough til Dagbladet etter kampen.

Faktum er likevel at McDonough ikke har scoret mot VIF på ti kamper. Siste nettkjenning kom i 6- 2-seieren hjemme i Asker-hallen 30. oktober i fjor.

- Hvem som scorer er uansett ikke viktig, sier McDonough.

- Det er alltid laget som vinner kamper, ikke jeg eller noen andre enkeltspillere. Om jeg scorer seks ganger, hjelper det absolutt ingenting hvis vi taper, sier han.

Mange utvisninger

Gårsdagens seriefinale ble aldri særlig velspilt. Før klokka hadde passert to minutter var både Frisks Ketil Wold og Vålerengas Niklas Barklund sendt i garderoben med matchstraff. Vålerengas beste spiller, keeper Jonas Forsberg, mener det er slik toppkamper skal være.

- De to har vært litt etter hverandre i tidligere kamper også, så det var ikke så overraskende at det smalt i dag. Men det er sånn hockey skal være. Det er alltid mye følelser i sving mellom disse to lagene, sier han.

Sløste i overtall

Spenningsnivået hos spillerne sank noe etter hvert, og da kom også scoringene. Henrik Björkman viste teknikk på høyt nivå da han dro av en Frisk-forsvarer og løftet pucken forbi Vidar Wold tidlig i andre periode. Thomas Ring utliknet på pasning fra McDonough, før sistnevnte avgjorde kampen da han stakk fram på en retur fra en ellers god Forsberg.

- Det er lag som Vålerenga og Storhamar vi må slå for å vinne serien. Nå har vi slått VIF to av tre ganger. Det betyr mye, sier McDonough fornøyd.

Vålerenga hadde flere sjanser til å utlikne, men selv to perioder i overtall fem mot tre var ikke nok for Oslo-gutta. I morgen møtes de to lagene igjen i Askerhallen. Med seier vil Frisk være seks poeng foran, med en kamp mer spilt.

- Årets viktigste

- Jeg vil ikke si at det er vinn-eller-forsvinn for oss, men det er utvilsomt årets viktigste match, sier Vålerenga-keeper Jonas Forsberg.

FRYKTET: Kyle McDonough har scoret 27 mål og slått 21 målgivende pasninger denne sesongen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer