Målkongen Suárez scoret tre

Ajax og PSV i delt ledelse i Nederland.

FLYR HØYT: Ajax Amsterdams Luis Suarez har fire mål på like mange kamper i ligastarten i Nederland.Foto: SCANPIX/EPA/Sander Koning
FLYR HØYT: Ajax Amsterdams Luis Suarez har fire mål på like mange kamper i ligastarten i Nederland.Foto: SCANPIX/EPA/Sander KoningVis mer

||| Tre scoringer av Luis Suárez bidro til at Ajax tok seg opp på siden av PSV Eindhoven i nederlandsk æresdivisjon med sterke 5-0 borte mot De Graafschap.

PSV maktet bare 2-2 i sin bortekamp mot Den Haag og må dermed finne seg i å dele tabellteten med rivalen fra Amsterdam. Etter fire serierunder, har begge lagene ti poeng og 14-4 i målforskjell.

Tremålsscorer Suárez nettet fantastiske 35 ganger på 33 seriekamper sist sesong og er nå oppe i fire mål på like mange kamper i denne.

Den uruguayanske måltyven markerte seg aller mest på andre måter under sommerens VM-sluttspill, da han hindret Ghana i å ta seg til semifinale etter en hands på streken i sluttsekundene av kvartfinalen.

Urby Emanuelson og danske Christian Eriksen sørget for de øvrige Ajax-målene søndag.

PSV tok ledelsen to ganger i sin kamp etter scoringer av Ibrahim Afellay og Francisco Rodríguez, men Timothy Derijck og Frantisek Kubik utlignet for Den Haag.

Fjorårsmester Twente vant 4-0 hjemme mot Utrecht og ligger to poeng etter lederduoen. Også Feyenoord er tilbake på vinnersporet etter en varierende sesongstart. Med 4-0 over Vitesse er Rotterdam-klubben tre poeng etter tetlagene.

(NTB)