<strong>DEBATT:</strong>  Denne redningen av Dante i cupfinalen lørdag gjør at debatten om mållinjeteknologi raser igjen i tysk fotball. Foto: EPA / KAY NIETFELD / NTB Scanpix
DEBATT: Denne redningen av Dante i cupfinalen lørdag gjør at debatten om mållinjeteknologi raser igjen i tysk fotball. Foto: EPA / KAY NIETFELD / NTB Scanpix Vis mer

Mållinje-debatten raser i Tyskland etter denne hendelsen

Dortmund kunne vunnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En hendelse i cupfinalen lørdag gjør at debatten om mållinjeteknologi raser igjen i tysk fotball.

Noen uker etter at flertallet av tyske klubber sa nei til innføring av teknologiske hjelpemidler for å avgjøre om ballen krysser mållinjen, ble Borussia Dortmund nektet det som trolig var en scoring i cupfinalen mot Bayern München.

TV-bildene tydet klart på at ballen var over streken på headingen fra Mats Hummels i det 64. minutt. Bayern-spilleren Dante sparket den ut, og dommeren vinket spillet videre.

Med godkjent scoring kunne kvelden fått en annen vinner. Bayern München fullførte i stedet sin dobbelttriumf med 2-0-seier etter to scoringer i ekstraomgangene.

INNE? Denne hendelsen skaper stor debatt i Tyskland. Foto: REUTERS / Tobias Schwarz / NTB Scanpix
INNE? Denne hendelsen skaper stor debatt i Tyskland. Foto: REUTERS / Tobias Schwarz / NTB Scanpix Vis mer

- Målet som ikke ble godkjent gjør tapet enda mer smertefullt. Det er en skam at så viktige kamper skal avgjøres av slike hendelser, sa Dortmunds venstreback Marcel Schmelzer.

Sirkusartist Trener Jürgen Klopp brukte sarkasme.

- Om Dante virkelig hadde greid å redde på streken slik han var plassert, så kan han få jobb hos Cirque de Soleil, sa han.

Det var aldri aktuelt å bruke mållinjeteknologi i lørdagens finale på Olympiastadion i Berlin, men flertallet av klubber i de to øverste divisjonene sa nylig nei til å innføre systemet fra 2015, hovedsakelig av økonomiske grunner.

Borussia Dortmund og Bayern München var blant de ni klubbene som stemte for mållinjeteknologi, som allerede brukes i engelsk Premier League. Det skal også benyttes under sommerens VM.

<strong>SKUFFET:</strong> Med bøyd hode går Mats Hummels forbi pokalen med sølvmedalje om halsen etter den tyske cupfinalen lørdag. Hadde mållinjeteknologi vært i bruk, kunne han blitt matchvinner. Foto: Ina Fassbender, Reuters / NTB scanpix
SKUFFET: Med bøyd hode går Mats Hummels forbi pokalen med sølvmedalje om halsen etter den tyske cupfinalen lørdag. Hadde mållinjeteknologi vært i bruk, kunne han blitt matchvinner. Foto: Ina Fassbender, Reuters / NTB scanpix Vis mer

- De som stemte mot burde kanskje oppleve de følelsene vi har nå, sa Schmelzer.

Ikke sikker Tyskland har ikke bare sagt nei til mållinjeteknologi, men også til ekstra assistentdommere i målgården, som benyttes av UEFA (i EM, mesterliga og europaliga) og av seriene i Italia og Frankrike.

Lørdagens finaledommer Florian Meyer uttalte etter kampen at han ikke vet om ballen var inne.

- Det var ikke tydelig hinsides tvil, verken for meg eller linjemannen, om ballen var inne eller ei. Dermed valgte vi å la spillet fortsette, sa han.

Borussia Dortmund tapte dermed en cupfinale mot Bayern München for annet år på rad. I fjor var det mesterligaen, denne gang den tyske cupen.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer