Målløs Flo videre

Tore André Flo fikk tillit fra start da tittelforsvarer Chelsea slo Helsingborg ut av cupvinnercupen etter 0-0 i dag. En heading i stolpen var det nærmeste Åge Hareides svenske mannskap kom avansement.

Tore André Flo startet på topp sammen med manager Gianluca Vialli. Ingen av de to greide å score, men det spilte ingen rolle så lenge Helsingborg også forble målløse. Dermed ble Frank Leboeufs nettkjenning fra Stamford Bridge for 14 dager siden avgjørende, til Hareides skuffelse.

- Guttene fulgte taktikken til punkt og prikke. Jeg er stolt av dem, men misfornøyd med resultatet. Chelsea spilte bra i en kort periode, men de skapte ikke noe, sa Hareide.

Helsingborg var innstilt på å gi Chelsea kamp, og vertene kjempet om hver ball. Kenneth Storvik briljerte med tekniske finesser og skapte uro i gjestenes forsvar, men den største muligheten fikk Zoran Jovanovski. Et sus av skuffelse hørtes fra tribunen da headingen hans traff stolpen etter en halv times spill.

Uromoment

Arild Stavrum var også et uroment. Kristiansunderen var nest sist på ballen da Magnus Powell headet like utenfor to minutter før pause. Tore André Flo forsøkte seg for Chelsea, men skuddet ble for løst.

- Det var ikke akkurat det her vi tenkte å gjøre. Helsingborg spilte en god kamp i dag, så det var vanskelig, sa en mellomfornøyd Flo til TV2 etter kampen.

Brian Laudrup satt på London-lagets reservebenk, mens Gianfranco Zola befant seg på tribunen i dress. I pausen varmet han seg med kaffe, og på spørsmål om hvorfor han ikke spilte slo italieneren ut med armene.

- Jeg sparer meg til helgens kamp mot Liverpool, smilte han.

Etter pause greide ikke Helsingborg å skape like mye. Stig Johansen erstattet Stavrum etter 61 minutter, uten at det hjalp. Chelsea var mest opptatt av å forsvare 1-0-ledelsen fra første kamp og red stormen av.

Chelsea-spillerne dukket aldri opp på pressekonferransen. Det kommer klubben til å bli bøtelagt for, men det betyr lite for rike og blaserte engelskmenn.

(NTB-TT)