Målløs i skuffende forestilling

Etter tre målløse landskamper på rad måtte Erling Braut Haaland (20) igjen gå målløs av banen. Nå henger også Champions League-plassen i en syltynn tråd.

Publisert
Sist oppdatert

Borussia Dortmund - Eintracht Frankfurt 1-2 (1-1)

- Er sesongen over for Dortmund?, spurte Viasats kommentator Eivind Bisgaard Sundet idet Adrien Silva stanget inn 2-1-målet til Eintracht Frankfurt, fire minutter før slutt.

Erling Braut Haaland var ute etter å revansjere tre målløse landskamper på rad da Borussia Dortmund tok imot tabellnabo Eintracht Frankfurt på Signal Iduna Park lørdag.

20-åringen fikk flere muligheter, men klarte ikke å sette noen av dem bak Kevin Trapp i Eintracht-buret.

- Nesten som å rykke ned, sier Jan Åge Fjørtoft i Viasats studio etter kampen om det skulle skje at Dortmund skulle havne utenfor topp fire.

Kampen var ikke mer enn 11 minutter gammel før Eintracht Frankfurt tok ledelsen. Filip Kostic slo et glimrende innlegg fra venstre, og Dortmunds Nico Schulz var uheldig å satte ballen i eget nett.

Borussia Dortmund hadde mye ball i innledningen av kampen, men sleit med å skape de store mulighetene.

STOR MULIGHET: Erling Braut Haaland brenner en stor mulighet. Foto: Reuters/Ina Fassbender
STOR MULIGHET: Erling Braut Haaland brenner en stor mulighet. Foto: Reuters/Ina Fassbender Vis mer

Sjansesløseri

Etter 21 minutter fikk Haaland en stor mulighet til å utlikne. Jærbuen ble spilt igjennom, men med høyrebeinet satt han skuddet utenfor.

Ikke lenge etterpå ble han på ny spilt gjennom. Vanligvis så kliniske Haaland fikk ballen på åtte meter, men Frankfurts keeper fikk beinet på skuddet.

- Andre gigantiske muligheten han brenner, utbrøt Viasats Lars Tjærnås.

Dortmund fortsatte å dominere ballinnehavet, og rett før pause skulle de klare å omsette det i mål. Marco Reus slo en god corner, og Emre Can fikk brystet ned ballen til Mats Hummels. Stopperen fikk kasta fram venstrefoten, og kunne sette inn utlikninga for hjemmelaget.

Den andre omgangen fortsatte som den første. Hjemmelaget hadde mye ball, men hadde vanskelig for å skape de største mulighetene.

VAR-drama

Etter litt over timen spilt trodde de fleste at Stefan Ilsanker hadde sendt bortelaget i føringen igjen. Et frispark ble slått perfekt på pannebrasken til Ilsanker, men den østerrikske stopperen var hårfint i offside.

Få minutter etterpå fikk Haaland på ny en stor mulighet. Fra skrått hold fikk ikke nordmannen ordentlig dreis på avslutninga og satte den til side for mål.

Eintracht Frankfurt tok mer og mer over utover i omgangen. Gang på gang rullet dem opp på høyresiden, men det manglet på presisjonen på den siste avgjørende pasninga.

Avgjørelsen

Drøye fire minutter før slutt skulle avgjørelsen komme. Eintrachts portugisiske spiss, Adrien Silva, har vært i fyr og flamme denne sesongen. Før dagens kamp hadde han scoret like mange mål som Haaland, men da han satte inn vinnermålet kunne han også smette forbi nordmannen på toppscorerlista.

- Det føles veldig bra. Vi ser ut som et kompakt lag som spiller med mye hjerte. Vi gjør en god kamp og gir aldri opp, sa Silva etter kampen

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer