Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Målløse av banen igjen

Det nærmer seg krise i Haugesund. Søndag kveld gikk de målløse av Haugesund Stadion for fjerde kamp på rad. - Alarmerende, sier Haugesund-trener Eirik Horneland.

Bruno Leite og Haugesund greidde ikke å sette ballen i mål i oppgjøret mot Sarpsborg 08. Foto: Jan Kåre Næss/NTB Scanpix
Bruno Leite og Haugesund greidde ikke å sette ballen i mål i oppgjøret mot Sarpsborg 08. Foto: Jan Kåre Næss/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Haugesund-Sarpsborg 08 0-0 (0-0)

Haugesund var nærmest, men klarte ikke å få full på byllen i kampen mot Sarpsborg søndag kveld. Det førte til at de for fjerde gang på rad gikk målløse av banen på Haugesund stadion.

- Dette er alarmerende. Men vi må bare fortsette å jobbe videre. Nå må vi ha fokus på å skape god rytme i angrepspillet og få de rette spillerne i gode avslutningsposisjoner, sier Haugesund-trener Eirik Horneland.

Dommer Trygve Kjensli havnet i fokus under oppgjøret, og annullerte blant annet en Haugesund-scoring. Det mener Horneland var direkte feil.

- Det er scoring. Enkelt og greit.

Slik var kampen:

Et av sesongens kanskje største overraskelseslag gjestet Haugesund stadion søndag kveld. Etter to strake seirer mot Lillestrøm og Vålerenga befant Sarpsborg 08 seg på en tredjeplass på tabellen foran kampen, og kunne med litt hell innta tabelltoppen med seier mot Haugesund.

Og gjestene startet best - uten å skape de store sjansene. Etter ti minutter kom Jonas Lindberg til et skudd fra langt hold, men Haugesund-keeper Per Kristian Bråtveit hadde god kontroll.

Det stod litt dårligere til i Haugesund. Bare et poeng på de fire siste kampene har gjort at laget til Eirik Horneland har falt til 12. plass i Eliteserien, og på eget gress hadde de gått målløse av banen i tre seriekamper på rad. Haugesund fikk seg likevel en liten opptur etter 6-0 seieren mot lokalrival Vard Haugesund i cupen på onsdag.

Annullert mål

Etter 18 minutter mot Sarpsborg, trodde hele Haugesund stadion at de fortsatte der de slapp, men Shuaibu Ibrahim sitt mål ble annullert etter angrep på Sarpsborg 08-keeper Anders Kristiansen.

Sarpsborg var det beste laget de første 25 minuttene, uten å komme til de helst store mulighetene. Hjemmelaget slet med å få spillet til å sitte, men plutselig løsnet det litt or hjemmelaget, og de siste 20 minuttene av første omgang tok de over fullstendig.

Først var høyreback Fredrik Knudsen nære med et skudd fra hjørnet av 16-meter, før Erik Huseklepp blåste metervis over mål da han kom alene med Kristiansen i Sarpsborg 08-målet. Over målet havnet også headingen til en umarkert Ibrahim like etter.

Snytt for straffe?

Like før pause havnet dommer i fokus igjen, da han valgte å ikke blåse straffe til Haugesund etter at et Haugesund-skudd traff en Sarpsborg-forsvarer i hånda.

Hjemmelaget fortsatte der de slapp i andre omgang, og etter bare 18 sekunder gitt et Huseklepp-skudd like krysset. 30 sekunder hindret en Sarpsborg 08-forsvarer han i å score sitt andre mål for sesongen.

Ironisk applaus

Etter hvert som frustrasjonen bredde seg hos hjemmepublikumet, fikk også dommer Trygve Kjensli en del ironisk applaus da han ga hjemmelaget frispark og innkast.

Begge lag hadde sine muligheter til å avgjøre kampen, men ingen av lagene greidde å sette ballen i mål. Dermed endte kampen mellom Haugesund og Sarpsborg 08 0-0. Haugesund gikk målløse av Haugesund stadion for fjerde gang på rad, og det ble ingen tabelltopp for Sarpsborg 08 for denne gang.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!