Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Målløse Lyn-spisser

Lyns spisspar klarte ikke å avgjøre gårsdagens serieåpning mot Brann. Helgi Sigurdsson og Ole Bjørn Sundgot måtte forlate Ullevaal målløse - og fjorårets bronsevinnere var rustne.

ULLEVAAL (Dagbladet): I hele fjor var Lyn på spissjakt, uten å lykkes. I november sa Atle Brynestad til Dagbladet at klubben skulle hente inn en makker til Helgi Sigurdsson. Nå bør jakten starte igjen.

Oslo-klubben hadde håpet at vinnersporet lå klart da Brann kom på besøk i går kveld. Bare en veldig god Lyn-keeper, Thomas André Ødegaard, sørget for at bergenserne bare fikk med seg ett poeng hjem.

Benken venter

- Vi gjorde en veldig dårlig kamp, og det var skuffende, sier Lyn-spissen Helgi Sigurdsson til Dagbladet.

Islendingen mener at det var mye nerver i laget, og tror det var mye av årsaken til at det ikke ble flyt i spillet og veldig få sjanser.

- Jeg var ikke noe dårligere enn de andre, sier Helgi. - Men hadde håpet å være mye bedre.

Dagbladet gir både Sigurdsson og spissmakker Ole Bjørn Sundgot to poeng på børsen - benken venter. Men hvem skal da Lyn bruke på topp? Austria Wiens og landslagets Sigurd Rushfeldt har lenge vært linket til Oslo-klubben. Sigurd har hatt samtaler med Lyn og flytter gjerne til Oslo. Men Austria sa nei, og da ble den tidligere RBK-spissen for dyr.

- Men vi får se hva som skjer til sommeren, sier Jonny Hanssen med et smil til Dagbladet, uten å nevne noe navn.

Helgi Sigurdsson ville ikke hatt noe imot å få en ny spissmakker.

- Vi mangler én, men han er ikke lett å finne, sier Helgi. - Men i går hadde det ikke en gang hjulpet om vi hadde hatt verdens beste spiss.

Rusten Jonny

Fordi Lyn skapte så få sjanser. Men på benken satt stortalentet Eldar Hadzimehmedovic (18) og bare ventet på sin Tippeliga-debut. Den kom aldri.

- Jeg forstår godt hvis Eldar (Hadzimehmedovic, 18) er skuffa over at han ikke fikk prøvd seg mot Brann, sier Helgi. - For han har gjort det bra i vinter.

Jonny Hanssen var en av hovedårsakene til Lyns suksess i fjor. I går var han rusten. Silkefoten var stort sett ute av kurs.

- Dette var rett og slett for dårlig - vi var ikke på høyden i det hele tatt, sier Jonny. Han mener det ville vært et lite ran hvis Lyn hadde stukket av gårde med poengene.

- Vi må tørre å være gode, sier Jonny Hanssen. - Nå må målet være å levere varene mot Bodø/Glimt (2. påskedag).

For Lyn-trener Teitur Thordarson ble gårsdagen spesiell. Fjorårets Brann-trener ble tatt imot med kraftig pipekonsert fra bortelagets tilhengere og var bare tålelig fornøyd med ett poeng.

- Jeg er sånn passe skuffet, men Brann var i perioder veldig bra, sier Teitur til Dagbladet.

Han minner om at det bare er tre uker siden hele mannskapet ble friskmeldt.

Bra med folk

- De fleste spillerne har mye å gå på framover, sier Teitur Thordarson. - Og jeg hadde ikke blitt lei meg hvis klubben hadde fått en ny spiss.

PS! Kanskje det mest gledelige for Lyn i går: Drøye 6000 tilskuere på Ullevaal i påskeuka. Hadde Lyn fått åpne Tippeligaen sist torsdag, ville trolig dobbelt så mange innfunnet seg.

FAKTA

Tippeligaen

Lyn- Brann 0- 0

Dommer: Tommy Skjerven, Kaupanger

Gule kort: Martin Knudsen, Brann

Tilskuere: 6011

DÅRLIG DAG PÅ JOBB: Det aller meste gikk dårlig for Ole Bjørn Sundgot i åpningskampen mot Brann. Han måtte forlate Ullevaal målløs.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media