Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Målløst etter VAR-drama

Real Madrid var centimetre unna seier i El Clásico, men storkampen endte målløst.

ANNULERT: Gareth Bales scoring mot Barcelona ble annullert etter en lang VAR-sjekk. Video: Strive Vis mer
  • Barcelona - Real Madrid 0-0 (0-0)

En av verdens største klubbkamper har alltid store forventninger over seg, og kveldens oppgjør var ikke et unntak.

Men likevel fikk vi, overraskende nok, ingen scoringer i storkampen. Gareth Bale var likevel fryktelig nære, der han satte ballen i nettet på en meget hårfin offside.

Det betyr at det er for første gang på 17 år at El Clásico er målløst. 2002 var sist gang de to gigantene spilte 0-0.

Utgangspunktet var nærmest dødt løp mellom Barcelona og Real Madrid, der begge lagene sto på samme poengsum, der Barcelona har noe bedre målforskjell.

Utgangspunktet har altså ikke endret seg etter kveldens kamp.

Gode Madrid-sjanser

Det var Real Madrid som startet kampen klart best, der Barca sleit med å få kampen inn i sitt spor på egen hjemmebane.

Blant annet hadde Real Madrid en stor sjanse der ballen ble reddet på strek etter en corner. I tillegg var det noen frekke skudd utenfor sekstenmeteren til Barcelona som var av det farlige slaget.

Etter noen mer rolige ti minutter, fikk Barcelona en gigantisk sjanse. Det var Messi som serverte en offensiv Alba på venstrekanten. Spanjolen var alene med keeper Courtois, men ballen trillet utenfor stolpen.

Det var definitivt Real Madrid som kunne være mest fornøyd inn til pause. Hvittrøyene sto med fire skudd på mål, uten at Barcelona hadde ett eneste.

VAR-drama

Det var Real Madrid som åpnet best i andre omgang også, uten at de fikk noen store sjanser helt i starten. Barcelona hadde på sin side uvanlig lite ball til dem å være.

Etter 72 minutter spilt satte Gareth Bale ballen i nettet etter strålende angrep av Real Madrid. Det ble derimot blåst for offside på Ferlan Mendy i forkant, men den så svært tvilsom ut. VAR måtte gå flere runder før avgjørelsen kom, men dommerteamet var enige om at annulleringen skulle stå.

Det endte til slutt målløst i El Clásico for første gang på 17 år.