Målløst for U21-gutta

Norge var det beste laget, men klarte bare 0-0 og ett poeng i EM-kvaliken for U21-landslag mot Slovenia.

Etter å ha åpnet EM-kvalifiseringen med to strake tap, for Italia (0-2) og Hviterussland (2-3), slo U21-gutta tilbake med 2-0-seier i Skottland fredag. Og Hallvar Thoresens gutter burde også slått Slovenia hjemme på Åråsen tirsdag skulle de vært med i kampen om EM-spill.

I stedet står Norge med fire poeng på fire kamper og en tredjeplass. Slovenia er på annenplassen som kan gi EM-plass, mens Italia har kontroll på topp.

- Vi har fortsatt 2. plassen innenfor rekkevidde. Et resultat til å leve med, oppsummerte landslagstrener Hallvar Thoresen.

- I store perioder av kampen er det vi som dominerer. Men i dag manglet prikken over i-en, fortsatte han.

Slovenia kom til Lillestrøm med fire poeng etter en seier, en uavgjort og ett tap (0-3 mot Italia sist). Men det var Norge som tok initiativet fra start, uten å skape de helt store sjansene før pause.

Ropte på straffe

Trond Erik Bertelsen hadde en farlig frisparksjanse fra like utenfor 16-meteren, men skuddet var ikke hardt nok. Etter 33 minutter skulle Norge trolig hatt straffespark etter nydelig gjennomspill fra Lars Iver Strand til spisskollega Eirik Markegård.

Stabæk-angriper Markegård gikk til høyre for det slovenske forsvaret og så ut til å bli meid ned. Det ble bare corner, til ville protester fra de norske spillerne, og bare 0-0 ved pause.

Slovenia åpnet 2. omgang best og produserte noen brukbare sjanser foran keeper Jan Kjell Larsen. Det norske laget, som måtte klare seg uten en suspendert Daniel Fredheim Holm, virket mindre besluttsomt foran de 448 betalende på en høstfrostig tribune.

Tverrligger-forsøk

20 minutter før slutt ville gjestene ha straffe, men kampens tsjekkiske dommer vinket spilleren opp igjen. I stedet var det Norge som nesten tok ledelsen to minutter senere:

Kaptein Christian Grindheim slo inn et farlig frispark fra kanten av 16-meteren som ble stusset videre av Tommy Eide Møster i tverrliggeren og over. Da sto allerede Øyvind Hoås klar på sidelinjen for å gå inn for nettopp Eide Møster.H

Vertene presset på for 1-0-scoringen, men den kom aldri.

Vinneren av hver kvalikgruppe går direkte til EM-sluttspillet, men Norge kan også komme til EM gjennom en annenplass. I neste kamp i EM-kvalikens gruppe 5, i slutten av mars, spiller Norge borte mot Moldova.

Norges A-landslag spiller som kjent VM-kvalik mot Slovenia på Ullevaal onsdag. (NTB - Roar Lyngøy)

Nordmannen Armin Sistek (15) i kamp mot forsvareren Niso Breko.
Bjørn Helge Riise (6) i kamp mot Jesenicnik (3).
Kristian Flittie Onstad i kamp mot en slovensk spiller i U 21-kampen mellom Norge og Slovenia på Åråsen stadion.
Lars Martin Engedal rager over Bejan Urbanc.
Morten Skjønsberg (2) i kamp mot Dejan Robnik.
Bjørn Helge Riise med ballen foran Niso Breko.