Målløst i Fredrikstad

Fredrikstad og Lillestrøm delte poengene.

(Dagbladet.no) Fredrikstad – Lillestrøm 0-0

Det skulle ikke stå på innsatsen når Lillestrøm gjestet Fredrikstad Stadion i dag, etter den svake forestillingen i midtuka. Men det var hjemmelaget som kjemper hardest og skapte mest i kampen.

Første omgang startet jevnt, og Lillestrøm hadde en viss kontroll i starten. Fredrikstad hadde på sin brukt sommerpausen til å anskaffe seg Kasey Wehrman fra nettopp Lillestrøm, og det ga FFKs kaptein Bjørkøy mer offensivt spillerom.

Silkefot

For Bjørkøy var svært aktiv framover de første 45 minuttene, og stod for den største sjansen.

Raymond Kvisvik brukte silkefoten fra venstre, og la over forsvaret mot den framrusende kapteinen. Otto Fredrikson reddet skuddet med en god beinparade.

Bare minutter tidligere hadde den finske keeperen reddet godt fra Tarik Elyounoussi.

Farlige dødballer

Mye innsats, lite ull: John Anders Bjørkøy var involvert i det meste offensivt for FFK, men de gikk målløse av banen hjemme for første gang på 18 kamper. Foto: SCANPIX
Mye innsats, lite ull: John Anders Bjørkøy var involvert i det meste offensivt for FFK, men de gikk målløse av banen hjemme for første gang på 18 kamper. Foto: SCANPIX Vis mer

Fredrikstad la ned en enorm løpsmengde i de første 45 minuttene, og gjestene gikk av banen uten å ha skapt en eneste sjanse. Men Lillestrøm kom for fullt etter pause, og det virket en periode som at FFK hadde løpt seg tomme.

Lillestrøm skapte store sjanser på cornere, men en meget god Rami Shaaban fikk bokset unna det som kom.

Men gjestene klarte ikke å utnytte overtaket de hadde det første kvarteret av omgangen. Anført av krigeren Wehrman fikk FFK kjempet seg inn i kampen igjen, og stod for de største sjansene.

- Det var litt spesielt å møte gamle lagkamerater, og jeg sjekket fargen på drakta et par ganger for å se hvor jeg skulle spille ballen, sa Kasey Wehrman til NTB etter kampen, uten at noen kan ha lagt merke til akkurat det. Wehrman spilte en stor kamp på FFKs midtbane.

Etter 64 minutter holdt australieren selv på å score. Han skjøt hardt, og skuddet skiftet retning i en forsvarer. Ballen trillet rett utenfor Fredriksons mål, til corner.

Store sjanser

Pål André Czwartek hadde også en suser, som Fredrikson fikk bokset over. Den største sjansen kom allikevel da Brian West brukte farta på venstrekanten.

Han rundet backen, og fikk lagt inn i feltet hvor Bjørkøy misset på ballen. Men ballen rullet videre til Elyounoussi, som forsøkte et skudd som ble blokkert. LSK fikk med nød og neppe klarert.

Lillestrøm hadde sine største sjanser på langskudd. Olivier Occean lurer antakeligvis fremdeles på hvor Piiroja kom fra, da han blokkerte canadierens suser fra seksten meter til corner. Samme Occean skjøt også rett over mål like før slutt.

Annullert

Ti minutter før slutt trodde LSK de tok ledelsen. Shane Stefanutto slo inn et frispark som skrudde mot mål.

Arild Sundgot syntes ikke ballens bane var så fryktelig interessant, og slang seg i stedet rett inn i Shaaban. Ballen seilet dermed inn i kassa, men dommeren annullerte korrekt.

Fredrikstad gikk dermed målløse av banen for første gang hjemme siden april i fjor, mens Lillestrøm fikk vist at de kan kjempe. Men særlig med sjanser skapte de ikke.

- Vi gjør en god defensiv bortekamp, men jeg skulle ønske vi hadde produsert mer offensivt. Vi bruker ikke bredden nok i kontringene, noe som tvinger oss til avslutninger fra distanse, oppsummerte trener Tom Nordlie til NTB.