Målløst mellom Liverpool og Chelsea

Nok en gang.

Fra 1972 til 2005 endte kun tre av oppgjørene mellom Chelsea og Liverpool uten scoringer. Og de møttes over 50 ganger.

Men 27. april møttes de to engelske lagene i semifinalen i mesterligaen på Stamford Bridge, og måltørken satte inn. Det oppgjøret endte 0-0.

Returoppgjøret på Anfield endte som kjent med 1-0 til Liverpool, og de røde avanserte til finalen hvor de slo Milan.

Så møttes lagene i årets gruppespillet i mesterliga i slutten av september. Ikke overraskende endte også det oppgjøret som ble spilt på Anfield 0-0.

Liverpool til topps

Tirsdag braket lagene sammen på Stamford Bridge i siste gruppespillkamp, og vinneren ville også gå til topps i gruppen. Med uavgjort ville John Arne Riises Liverpool vinne gruppe G ett poeng foran London-laget.

Og nok en gang endte det med 0-0, etter at begge lagene hadde hatt sjanser til å avgjøre det hele.

Dermed er Liverpool gruppevinnere, og møter et toerlag. Serieleder Chelsea vil dermed trekke et av lagene som vant sin gruppe.

MÅLLØST - IGJEN: Jamie Carragher og Didier Drogba (t.h.) og deres lag spilte 0-0 igjen. Foto: SCANPIX
MÅLLØST - IGJEN: Jamie Carragher og Didier Drogba (t.h.) og deres lag spilte 0-0 igjen. Foto: SCANPIX Vis mer

Riise spilte fra start, men ble byttet ut i andreomgang.

Real Betis hadde allerede sikret seg tredjeplassen og UEFA-cup-spill før kampen mot Anderlecht, og det spilte liten rolle at de tapte kampen 0-1.

Avskjed med Milton Nielsen

Kim Milton Nielsen hadde sitt siste internasjonale oppdrag da Trond Sollieds Olympiakos tok imot Real Madrid. Nielsen som er mest kjent for den famøse utvisingen av David Beckham i fotball-VM i 1998 beholdt det røde kortet i lommen tirsdag kveld, men gav noen gule kort.

Dansken får ikke lov å dømme mer ettersom han når FIFAs aldersgrense på 45 år.

Kampen endte 2-1 etter at gjestene fra Spania tok ledelsen allerede etter sju minutter ved Ramos Sergio, men vertenes Erol Bulut utlignet etter 50 minutter. Den gamle helten Rivaldo dukket deretter op et par minutter før slutt og ga Sollied og Olympiakos den første seieren i sesongens mesterliga.

Gruppen til RBK var allerede avgjort før tirsdagens runde, hvor Lyon og John Carew vant med sine 16 poeng. Real Madrid endte på 10 poeng, mens Rosenborg endte på fire poeng etter det forsmedelige 1-2-tapet i Frankrike tirsdag.

PSV snøt Schalke

Den mest åpne gruppen foran tirsdagens kamper var gruppe E hvor Milan, Schalke og PSV Eindhoven alle hadde muligheter til å avansere til åttedelsfinalen. Milan var sikret avansement med uavgjort hjemme mot Schalke. Og Milano-laget gjorde kort prosess på de tyske gjestene, og vant 3-2 i en kamp der brasilianske Kaka scoret to ganger.

Dermed ville PSV snyte Schalke for andreplassen om de slo Fenerbahce hjemme. Cocu og Farfan scoret en i hver omgang, og sendte det nederlandske opp på andreplassen i gruppen.

Rangers videre

Rangers har blitt avkledd og utledd i hjemlig serie, hvor de ligger femteplass. Men i mesterligaen har det skotske laget mot alle odds tatt seg videre. For de blå klarte 1-1 hjemme på Ibrox, og fikk dermed det poenget de trengte ettersom Artmedia - Inter endte 0-0.

Inter vant gruppen med 13 poeng, mens Rangers endte på sju poeng. Artmedia ble overraskende treer med seks poeng, og Porto ble sist.

(ANB)