Målløst mellom Sogndal og Start

Sogndal kjørte over Start spillemessig, men en meget god Dime Jankulovski i Start-målet berget det ene poenget for gjestene.

- Vi skapte lite, og da er det greit at vi som spiller bak gjør jobben. Jeg er meget godt fornøyd med backfireren foran meg i dag, sa Jankulovski til NTB etter kampen.

- Jeg fikk mye å gjøre i starten av kampen. Det ble mange tøffe tak, men det var hele tiden fair, sa svensken. Utover i 2. omgang vartet han opp med en rekke klasseredninger, og berget Start fra nederlag.

Sogndal presset og presset på Fosshaugane, og sju minutter før slutt kunne innbytter Kurt Heggestad ha avgjort kampen for hjemmelaget. Men headingen hans gikk i tverrliggeren og ned på streken. Nærmere kom aldri Sogndal tre poeng.

Start-trener Jan Halvor Halvorsen la ikke skjul på at han var godt fornøyd med å ha fått med seg ett poeng hjem til Kristiansand.

- Jeg er glad for at vi holdt nullen den siste hektiske halvtime n, vi var veldig presset på slutten. Rutinen berget oss, mente Start-sjefen.

Skuffelse i Sogndal

Sogndal sløste bort en 3-0-ledelse mot Moss i seriepremieren, og søndag forsvant to nye poeng fordi laget ikke klarte å score på Start. Sogndølene hadde 5-6 veldig store sjanser i 2. omgang.

- Det er surt å avgi poeng i denne kampen, det føles egentlig som om vi har mistet to poeng, sa Sogndal-trener Sigbjørn Glomnes.

En av dem som kunne gitt Sogndal seieren var Tommy Øren. Han fikk en mulighet for blankt mål i 2. omgang, men misset.

- Jeg burde ha scoret, men trakk meg i stedet da jeg skulle heade ballen i mål. Det er forferdelig surt å ikke vinne slike kamper, mente stortalentet.

Start hadde ikke så mye å by på i 2. omgang. Et godt skudd fra Ousman Nyan som Terje Skjeldestad slo til corner var det eneste gjestene bidro med.

(NTB)