Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Målløst og sjansefattig i Estland: - Vi burde vunnet denne kampen

0-0 mot Estland.

TETT: .
Håvard Nordtveit og det norske laget klarte ikke å score i privatlandskampen mot Estland.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
TETT: . Håvard Nordtveit og det norske laget klarte ikke å score i privatlandskampen mot Estland. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Estland - Norge 0-0

TALLINN/OSLO (Dagbladet): Norge og landslagssjef Per-Mathias Høgmo reiste til Estland til den første kampen etter EM-kvalikfiaskoen i november.

I den estiske hovedstaden Tallinn endte det med 0-0 i kveld.

- Vi burde vunnet denne kampen 1-0. Det er perioder der vi eier kampen og bruker for lang tid. Da klarer vi ikke spille oss fram til store sjanser, sier Høgmo til Eurosport.

- Vi bør avgjøre kampen i 2. omgang. Da spiller vi oss til noen sjanser, sier Høgmo.

Det ble langt fra en festforestilling, og Norge skapte bare tre målsjanser. Hjemmelaget var ikke stort bedre og dermed endte årets første landskamper uten scoringer for Høgmos menn.

- Grunnen til at vi ikke får til nok offensivt må banen ta noe av skylda for. Det blir for mye «kick and run», sier Høgmo.

Sjansefattig Jo Inge Berget oppsummer:

- Vi jobber bra, men spiller oss ikke til de store sjansene. Ballen spretter litt hit og dit, sier Berget.

Estland yppet seg litt i 1. omgang og hadde to store sjanser. Spissen Sergej Zenjov var konstant på farten og skapte uro i det norske forsvaret. Laget kom til to store sjanser - og Rune Almenning Jarstein sto en god omgang.

Jo Inge Berget fikk Norges største sjanse før pause. En corner havnet på hodet til Vegard Forren som headet videre til Berget. Angriperen fikk avsluttet mot mål fra fire meter, men keeper Mihkel Aksalu reddet.

Til pause sto det 0-0 - mens Estland ledet sjansestatistikken med 2-1.

Berisha-sjanse 2. omgang ble ikke stort mer underholdende enn den første, men Valon Berisha kom til en kjempesjanse etter 58 minutter.

Stefan Johansen slo en fin pasning i bakrommet til angriperen, men Berisha var ikke kald nok alene med keeper, og avslutningen gikk via målvakten og utenfor den nærmeste stanga.

Den siste delen av omgangen ble en trist affære, og ingen av lagene skapte én eneste målsjanse.

Ole Sælnes kom inn som innbytter etter 65 minutter og fikk dermed sine første minutter på landslaget. Fredrik Midtsjø kom inn og fikk fem minutter på banen.

Hele Norges coronakart