Målløst og tannløst

Men Åge Hareides gutter er fortsatt ubeseiret.Vi fulgte Norge-Wales direkte!

Hva synes du om Nye Norge? ULLEVAAL (Dagbladet.no): Det var nesten som om både Wales og Norge var innstilt på å gi Henning Berg en verdig avskjed. For tempoet på Ullevaal-matta det første kvarteret var i hvert fall en fotballpensjonist verdig.

Men da Henning hadde brukt et minutt på å ta farvel med lagkamerater og motspillere på vei ut av banen, ble det match.

Og det var Norges venstre kant som var den skapende kraften. John Arne Riise og Morten Gamst Pedersen viste stadig fram driv og tekniske lekkerbiskner, og det var bare tilfeldigheter at Norge ikke tok ledelsen etter drøye halvtimen.

Martin Andresen slo en kort corner til Gamst Pedersen, og Gamst'n slo like gjerne innlegget i stolperota og ut.

Sæternes gjennom

Så kom en god norsk periode med brudd i gunstige posisjoner. Dessverre var ikke avslutningene like gode. De gikk som regel utenfor mål.

Det gjorde også Bengt Sæternes ene store sjanse i første omgang. Thorstein Helstad slo ballen i Gamst-rommet bak en svimmel Mark Delaney, Gamst brystet ballen videre til Sæternes på full fart gjennom. Men alene med Coyne i Wales-målet klinte Brugge-proffen ballen en halv meter over målet. Fra sju meter.

Og så ble han erstattet av Rune Lange.

Wales best i gang

Andre omgang begynte med et ørlite walisisk overtak. Norge ble puslete i taklingene, og feilpasningene satt. Første advarsel kom etter fem minutter av omgangen. Da fikk Daniel Gabbidon gå helt upresset opp på et innlegg på den norske femmeteren. Avslutningen gikk rett på Myhre.

Så kom kampens største dobbeltsjanse. En corner ble omsatt i et skudd fra sju meter. Den reddet Myhre, men måtte gi retur. Og fra fem meter skjøt Paul Parry det alle på Ullevaal trodde var 0-1. Men Myhre dukket opp og parerte med en utrolig enhåndsredning.

De ti neste minuttene var helt og holdent walisiske.

Og mer Wales

Solskjær og Helstad gikk ut etter et drøyt kvarter av andre omgang. Inn kom Flo og Solli.

Det som skulle være friske bein og met energi i laget, ble en krise for de gjenstående spillerne på banen. De ti neste minuttene klarte ikke Norge å treffe med mer enn to pasninger etter hverandre.

Ikke akkurat det Hareide ville se på Ullevaal.

Flo-magi

Hadde Norge vært tannløse så langt i omgangen ble det en liten oppvisning av magi fra Tore Andre Flo etter 75 minutter. En hurtig vending på midtbanen, og et raskt veggspill med Rune Lange gjorde ham helt fri på Wales' femmeter.

Dessverre gikk skuddet i hofte på Danny Coyne. Og så begynte publikum å pipe.

Hareide har en utakknemlig jobb overfor publikum etter sju kamper uten tap. I kveld møtte 14 137 mennesker opp for å følge landets beste fotballspillere.Hva synes du om Nye Norge?

TØFFE TAK: Thorstein Helstad overfalles av en waliser.
DRIV: John Arne Riise forsøkte mye fra sin venstre kant.
TAKK: En rørt Henning Berg takker benken for sine siste 16 minutter som landslagsspiller.
SKUFFA: Morten Gamst Pedersen (t.v.) og Ole Gunnar Solskjær går inn til pause.
ÅRETS HIT: Morten Gamst Pedersen ble byttet til til pause etter en fin første omgang.
DOBBELTREDNING: Thomas Myhre reddet to enorme Walessjanser og hindret norsk tap.