Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Målløst uten Zlatan og Villa

Barcelona gikk på sesongens første poengtap mot Valencia.

SJANSEFATTIG: Lionel Messi (t.h.) er ikke i sin beste form, og fant seg ikke til rette i rollen som midtspiss. I møtet med Valencia og landsmannen Ever Banega endte det 0-0.Foto: SCANPIX/AP Photo/Alberto Saiz
SJANSEFATTIG: Lionel Messi (t.h.) er ikke i sin beste form, og fant seg ikke til rette i rollen som midtspiss. I møtet med Valencia og landsmannen Ever Banega endte det 0-0.Foto: SCANPIX/AP Photo/Alberto Saiz Vis mer

||| (Dagbladet.no): David Villa og Zlatan Ibrahimovic glimret med sitt fravær på hvert sitt respektive lag da Valencia tok imot et Barcelona-lag som hadde hatt en perfekt start sesongen.

Uten de to superspissene, som sto bak 11 av de 29 målene lagene hadde scoret så langt i sesongen, ble det en målløs og sjansefattig affære på Mestalla.

Med også Thierry Henry ute med skade hos gjestene, måtte vanligvis magiske Lionel Messi bekle rollen som midtspiss - en rolle han ikke så ut til å finne seg helt til rette i.

Kampens største sjanse kom allerede etter minuttet da Juan Mata spilte Pablo Hernandez igjennom aleine med Victor Valdes, men Pablo hadde på ingen måte roen som skulle til for å overliste Barcelona-keeperen og avslutningen gikk rett i fanget på Valdes.

Gjestene fra den katalanske hovedstaden kom på sin side nærmest i det 64. minutt da Pedro fikk ballen forbi Cesar i Valencia-buret, men forsøket gikk også på utsiden av stolpen.

Det resulterte i at de regjerende seriemesterene gikk på sitt første poengtap i det som var den første testen på hvor sterkt Pep Guardiolas mannskap står rustet i forsvaret av de tre titlene laget vant i mai. Ett poeng på bortebane mot Valencia er imidlertid et resultat man kan leve godt med, selv om Real Madrid krympet tabelledelsen ned til ett poeng med seieren over Valladolid tidligere på kvelden.


Rekord-Raul

I motsetning til på Mestalla, ble det nemlig rikelig med mål på Santiago Bernabeu da vertene slo Valladolid 4-2 med en rekordnoterende Raul i hovedrollen.

Klubbkapteinen satte nemlig klubbrekord i antall kamper og feiret begivenheten med to mål. 32-åringen spilte sin 711. kamp for klubben og slettet dermed rekorden til Manolo Sanchis. Han viste at han fortsatt duger som måljeger med to raske mål i det 13. og 18. minutt.

Marcelo og innbytter Gonzalo Higuain scoret også da Real Madrid tanket selvtillit foran mesterligakampen mot Milan med tre poeng som ga tabelltopp iallfall et par timer.

Før kampen fikk Raul et trofé fra klubbpresident Florentino Perez som håndfast bevis på klubbrekorden.

REKORD-RAUL: Ingen har nå spilt flere kamper for Real Madrid enn Raul. Her feirer han sitt første av to mål mot Valladolid med Esteban Granero.Foto: SCANPIX / AFP PHOTO / PIERRE-PHILIPPE MARCOU
REKORD-RAUL: Ingen har nå spilt flere kamper for Real Madrid enn Raul. Her feirer han sitt første av to mål mot Valladolid med Esteban Granero.Foto: SCANPIX / AFP PHOTO / PIERRE-PHILIPPE MARCOU Vis mer

Han takket med sine to tidlige scoringer som så ut til å avgjøre kampen.

Valladolid ville ikke legge seg, og gjestene reduserte to ganger Real Madrid-ledelsen til ett mål. Fare for seieren var det likevel aldri.

Sevilla-tap
Tidligere lørdag kom Sevilla ned på jorda etter sin bejublede seier over Real Madrid forrige uke.

Deportivo La Coruña vant 1-0 takket være en vakker scoring av Juan Rodriguez.

MATCHVINNER: Juan Rodriguez ble matchvinner for Deportivo mot Sevilla.  Foto: SCANPIX / AFP PHOTO/ MIGUEL RIOPA
MATCHVINNER: Juan Rodriguez ble matchvinner for Deportivo mot Sevilla. Foto: SCANPIX / AFP PHOTO/ MIGUEL RIOPA Vis mer

- Vi visste at vi ikke var seriemester selv om vi slo Real Madrid. Vi vet at vi ikke er dårlige selv om vi tapte i dag, sa Sevilla-trener Manolo Jimenez.

For Depor smakte seieren etter fire tap mot Sevilla forrige sesong, to i serien og to i cupen.

(Dagbladet.no/NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling