<strong>KLAR FOR CHAMPIONS LEAGUE:</strong> Åge Hareide og hans Malmø får storfint besøk på Swedbank Stadion i høst. Foto: Scanpix
KLAR FOR CHAMPIONS LEAGUE: Åge Hareide og hans Malmø får storfint besøk på Swedbank Stadion i høst. Foto: Scanpix Vis mer

Malmö fikk Champions League-drømmen oppfylt

Berget mot Zlatan og Ronaldo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Åge Hareide, Jo Inge Berget, Zlatan Ibrahimovic og Malmö hadde en felles drøm før kveldens Champions League-trekning:  Den handlet om at Zlatan skulle ta med seg sine franske lagkamerater i Paris Saint-Germain og vende hjem til Swedbank Stadion for et møte med barndomsklubben Malmö.

Og drømmen ble utrolig nok oppfylt. I gruppen havnet i tillegg Real Madrid og ukrainske Sjakthar Donetsk.

- Det var den vanskeligste trekningen vi kunne fått, men det er fantastisk at Zlatan kommer til Malmø. Det er det positive, men det blir tøffe kamper, veldig tøffe, sier Hareide til Expressen.

- Det er en fin gruppe. Det blir mange gode kamper. Jeg tror ikke Malmö får så mange poeng, men de får noen kule opplevelser. Det blir full stadion og økt verdi på spillerne deres hvis de gjør det bra, sier fotballekspert Morten Langli til Dagbladet.

Stjernespekket Det var spente klubbledere og trenere som befant seg i Monaco for å overvære dagens trekning av Champions League-gruppene for sesongen 2015/2016. Blant dem var Lionel Messi, Cristiano Ronaldo og Luis Suárez som også var nominert til utmerkelsen «Årets spiller i Europa».

De eminente angriperne fikk se keeperlegenden Peter Schmeichel og skuespilleren Mélanie Winiger lede det stjernespekkede showet fra salen i Grimaldi Forum. Ettersom seedingsystemet var nytt av året, noe som plasserte samtlige serievinnere på nivå én, kulminerte trekningen med følgende grupper:

<strong>MALMÖ-GUTT:</strong> Zlatan startet karrieren i Malmö. Foto: Scanpix
MALMÖ-GUTT: Zlatan startet karrieren i Malmö. Foto: Scanpix Vis mer

A): PSG, Real Madrid, Sjakhtar Donetsk, Malmö.

B): PSV, Manchester United, CSKA Moskva, Wolfsburg.

C): Benfica, Atlético Madrid, Galatasaray, FC Astana.

<strong>KLARE FOR CHAMPIONS LEAGUE:</strong> Wayne Rooney og Manchester United. Foto: Scanpix
KLARE FOR CHAMPIONS LEAGUE: Wayne Rooney og Manchester United. Foto: Scanpix Vis mer

D): Juventus, Manchester City, Sevilla, Borussia Mönchengladbach.

E): Barcelona, Bayer Leverkusen, Roma, BATE Borisov.

F): Bayern München, Arsenal, Olympiakos, Dinamo Zagreb.

<strong>KLARE FOR CHAMPIONS LEAGUE:</strong> PSG og Zlatan Ibrahimovic. Foto: Scanpix
KLARE FOR CHAMPIONS LEAGUE: PSG og Zlatan Ibrahimovic. Foto: Scanpix Vis mer

G): Chelsea, Porto, Dynamo Kiev, Maccabi Tel-Aviv.

H): Zenit St. Petersburg, Valencia, Lyon, Gent.

Spent på City Av de engelske lagene, som ligger flest nordmenn nærmest hjerte, skal blant andre Manchester City forsøke å ta seg videre fra en gruppe med forrige sesongs tapende Champions League-finalist Juventus, Europa League-vinner Sevilla og Bundesliga-treeren Borussia Mönchengladbach.

Det er oppgjør Langli vil følge med interesse.

<strong>KLARE FOR CHAMPIONS LEAGUE:</strong> José Mourinho og Chelsea. Foto: Scanpix
KLARE FOR CHAMPIONS LEAGUE: José Mourinho og Chelsea. Foto: Scanpix Vis mer

- Det som er mest interessant med Champions League denne sesongen er om City klarer å knekke koden i Europa. Alle de andre topplagene vet vi klarer å kombinere seriespill med europacupkamper, men City har tidligere skuffet stort, sier Viasat-eksperten, som ikke vil lansere sin favoritt helt enda.

- Jeg har store forventninger til sesongen, men det er litt for tidlig å spå hvem som blir gode og hvem som blir dårlige. Det har vært en litt rufsete innledning på sesongen for mange av de som er favoritter til å vinne. Men det er ofte litt av planen til de lagene, for det er bedre å være i toppform i mai enn august.

<strong>KLARE FOR CHAMPIONS LEAGUE:</strong> Det spørs om Martin Ødegaard får spilletid, men Real Madrid er ute etter å vinne turneringen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
KLARE FOR CHAMPIONS LEAGUE: Det spørs om Martin Ødegaard får spilletid, men Real Madrid er ute etter å vinne turneringen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer