Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Malmö i ekstase etter 0-5-tap. Utrolige scener da Zlatan ble hyllet

Zlatan scoret da PSG vant 5-0 mot Malmö.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Malmö - PSG 0-5 (0-2)

(Dagbladet): Champions League-kampen mellom Malmö og Paris St. Germain handlet før kampen om én person: Zlatan Ibrahimovic.

Urokråka som holdt på å bli kastet ut av Malmö som juniorspiller, men som fikk kritikerne til å bli tilhengere. Superstjerna som oppførte seg som en superstjerne lenge før han ble det. Kraftspissen som reddet klubben med alle millionene Malmö fikk da han ble solgt for en rekordsum til Ajax.

Men kampen handlet også om mye annet. Den handlet om Åge Hareide som forsøkte å skape en fotballsensasjon. Den handlet om Jo Inge Berget som holdt på å score et drømmemål etter en lekker Zlatan-dragning. Og den handlet om stjerner som Angel Di Maria, Edinson Cavani. Lucas Moura og Thiago Silva.

Men hovedrollen hadde definitivt Zlatan.

SCORET: Zlatan Ibrahimovic scoret mot moderklubben Malmö da PSG utklasset svenskene i Sverige.
Foto: Andreas Hillergren / TT / Kod 1060
SCORET: Zlatan Ibrahimovic scoret mot moderklubben Malmö da PSG utklasset svenskene i Sverige. Foto: Andreas Hillergren / TT / Kod 1060 Vis mer

Selv om Malmö tapte 0-5, hoppet hjemmfansen opp og ned og ropte: «Shalalala!». De virket å være i den største ekstase - ikke fordi de ble utklasset, men fordi Malmö-fansen føler et eierskap i hele Sveriges Zlatan Ibrahimovic.

Av samme grunn hyllet de Zlatan med stående ovasjoner. Zlatan viste gjensidig kjærlighet ved å klappe tilbake, og hele Malmö var i ekstase - selv om de ble ydmyket og utklasset med sifrene 0-5.

- Artig til jeg ble byttet ut - Det var artig å spille foran Malmös hjemmepublikum. Publikum var gode, på høyde med oss, sier Zlatan etter kampen.

- Det var fantastisk fra start til jeg ble byttet ut. Det var artig å spille, Malmö skal ikke klage på hjemmepublikummet sitt, de var i verdensklasse, sier Zlatan og ler.

Det var ingen tvil om at 34-åringen nøt å være hjemme igjen.

- Jeg fikk gåsehud, det kjente som om jeg var hjemme.

NESTEN: Jo Inge Berget holdt nesten på å gjøre det helt store mot PSG.
Foto: Andreas Hillergren/TT / NTB scanpix
NESTEN: Jo Inge Berget holdt nesten på å gjøre det helt store mot PSG. Foto: Andreas Hillergren/TT / NTB scanpix Vis mer

At 8000 tok turen til Stortorget for å se Zlatan spille, varmet fotballstjernen.

- Det gleder meg at så mange kom til Stortorget. Hadde jeg kunnet komme dit, så hadde jeg gjort det. Jeg håper dere har hatt det kanon, hilser 34-åringen til publikum som fulgte kampen på storskjerm - betalt av Zlatan selv.

Marerittåpning for Hareide Det tok ikke mer enn tre minutter før PSG tok ledelsen på Swedbank Stadion. Franskmannen Adrien Rabot lurte seg fri på bakerste stolpe og headet inn 1-0 bak Johan Wiland.

Like etterpå holdt Berget på å utligne, men volleyskuddet fra åtte meter endte opp hos Markus Rosenberg, som misset på headingen.

Etter 14 minutter scoret gjestene igjen. Denne gang var det den tidligere Real Madrid- og Manchester United-stjernen Angel Di Maria som jublet. Argentineren banket til fra 16 meter og fikk fulltreff. Dermed hadde Hareides elever fått en marerittåpning på eget gress.

Dernest var Berget farlig frempå nok en gang. Den norske kantspilleren mottok ballen sentral i banen, tok en nydelig dragning og driblet seg helt alene med keeper. Men PSG-keeper Kevin Trapp dro frem en beinparade.

Midtveis i 2. omgang viste Zlatan både teknikk og genialitet da han spilte fri spissmakker Edinson Cavani, som valgte å skyte i stedet for å spille tilbake til den svenske stjernen. Da ristet Zlatan oppgitt på hodet.

Berget hadde en ny brukbar avslutning like etter, men nok en gang ble det bare nesten for mannen som senket Kroatia med to scoringer tidligere i høst.

Så våknet Zlatan Alle ventet på at Zlatan skulle gjøre noe stort, og fire minutter ut i 2. omgang viste 34-åringen hvilke kvaliteter han er i besittelse av.

Zlatan fant det rommet han trengte mellom stopper og back og rettet den kalde og røde nesen mot mål. Med stoisk ro og den største selvfølgelighet limte PSG-spissen opp i vinkelen - uten å juble nevneverdig foran moderklubben og sine aller første fans.

Rett etter at Magnus Wolff Eikrem ble byttet inn, fikk hjemmelaget straffe. Markus Rosenberg fikk ansvaret med å redusere mot superstjernene fra Frankrike. Svensken fintet ut PSGs keeper, men satte ballen i stolpen.

Etter 67 minutter fant Maxwell Di Maria med et nydelig innlegg. Argentineren gjorde alt rett og headet inn sitt andre og PSGs fjerde mål for kvelden.

Hyllet Zlatan Selv om Malmö lå under 0-4, hoppet hjemmfansen opp og ned og ropte: «Shalalala!». De virket å være i den største ekstase - ikke fordi de lå under 0-4, men fordi Malmö-fansen fortsatt føler et eierskap i hele Sveriges Zlatan Ibrahimovic.

Ti minutter før full tid rygget Zlatan litt overraskende tilbake da PSG fikk frispark. I stedet steg Lucas Moura frem og skrudde inn 5-0 fra 25 meter på helt prakftullt vis.

I det 85. minutt ble Zlatan byttet ut fordel for Jean-Kevin Augustin og fikk stående applaus fra samtlige 20 000 tilskuere i Malmö. Zlatan applauderte tilbake og takket for mottakelsen for å vise sin kjærlighet til byen og klubben.

Malmö-fansen var i himmelen og hoppet opp og ned til siste sekund. At de tapte 0-5, gjorde ingenting. Det viktigste var at frelseren Zlatan var tilbake der han hører hjemme.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!