Malmö og Hareide hyllet for seriegullet

På stortorget i byen.

HYLLET: Seriegullet ble riktignok sikret for lenge siden, men i dag ble Åge Hareide og Malmö hyllet på stortorget i den svenske byen.

Foto: DRAGO PRVULOVIC / TT / NTB scanpix
HYLLET: Seriegullet ble riktignok sikret for lenge siden, men i dag ble Åge Hareide og Malmö hyllet på stortorget i den svenske byen. Foto: DRAGO PRVULOVIC / TT / NTB scanpixVis mer

Seriegullet har vært klart i ukevis, men søndag fikk Malmö-spillerne sin fortjente heder foran tusenvis av mennesker på stortorget i den svenske byen.

I Malmö har innbyggerne blitt vant til å feire gjeve medaljer. De fem siste årene har sju av ti mulige mesterskap på herre- og kvinnesiden havnet i den sørsvenske byen.

For Åge Hareide var det likevel en scenedebut i Sveriges tredje største by. Sammen med den hjemvendte sønn Markus Rosenberg og resten av spillerne nøt han hyllesten fra de frammøtte søndag.

- Jeg har feiret noen ganger i Bremen og med Ajax på lignende måte. Det er alltid morsomt å kunne dele det med fansen, sa Rosenberg.

32-åringen hadde aldri vunnet seriegull med Malmö før. Da de lyseblå vant i 2004 var spissen utlånt til Halmstad.

At Malmö kom til å vinne serien, ble klart lenge før gårsdagens 1-2-tap mot Åtvidaberg.

- Det er blitt mange feiringer, men egentlig er det ikke riktig å feire når det er kamper hele tiden. Det er vel det eneste som er negativt med å vinne tidlig, konstaterte Rosenberg.

Til tross for at en lang sesong er ved veis ende i Sverige, kunne ikke Malmö-spillerne slippe alle hemninger. Til det er tirsdagens hjemmekamp mot Atlético Madrid i mesterligaen for viktig.

(NTB)