Malmö og Hareide hyllet for seriegullet

På stortorget i byen.

HYLLET: Seriegullet ble riktignok sikret for lenge siden, men i dag ble Åge Hareide og Malmö hyllet på stortorget i den svenske byen.

Foto: DRAGO PRVULOVIC / TT / NTB scanpix
HYLLET: Seriegullet ble riktignok sikret for lenge siden, men i dag ble Åge Hareide og Malmö hyllet på stortorget i den svenske byen. Foto: DRAGO PRVULOVIC / TT / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Seriegullet har vært klart i ukevis, men søndag fikk Malmö-spillerne sin fortjente heder foran tusenvis av mennesker på stortorget i den svenske byen.

I Malmö har innbyggerne blitt vant til å feire gjeve medaljer. De fem siste årene har sju av ti mulige mesterskap på herre- og kvinnesiden havnet i den sørsvenske byen.

For Åge Hareide var det likevel en scenedebut i Sveriges tredje største by. Sammen med den hjemvendte sønn Markus Rosenberg og resten av spillerne nøt han hyllesten fra de frammøtte søndag.

- Jeg har feiret noen ganger i Bremen og med Ajax på lignende måte. Det er alltid morsomt å kunne dele det med fansen, sa Rosenberg.

32-åringen hadde aldri vunnet seriegull med Malmö før. Da de lyseblå vant i 2004 var spissen utlånt til Halmstad.

At Malmö kom til å vinne serien, ble klart lenge før gårsdagens 1-2-tap mot Åtvidaberg.

- Det er blitt mange feiringer, men egentlig er det ikke riktig å feire når det er kamper hele tiden. Det er vel det eneste som er negativt med å vinne tidlig, konstaterte Rosenberg.

Til tross for at en lang sesong er ved veis ende i Sverige, kunne ikke Malmö-spillerne slippe alle hemninger. Til det er tirsdagens hjemmekamp mot Atlético Madrid i mesterligaen for viktig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer