Malmö og Hareide sikret avansement i Champions League

Tok en sterk borteseier.

VIDERE: Åge Hareide og Malmö er videre i Champions League etter å ha vunnet 1-0 sammenlagt mot Zalgiris. 
Foto: Andreas Hillergren / TT / NTB scanpix
VIDERE: Åge Hareide og Malmö er videre i Champions League etter å ha vunnet 1-0 sammenlagt mot Zalgiris. Foto: Andreas Hillergren / TT / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Malmö tok en sterk 1-0-seier bort mot litauiske Zalgiris i 2. kamp i 2. kvalifiseringsrunde til mesterligaen. Resultatet gir Åge Hareide og co. videre spill i turneringen etter 1-0 sammenlagt.

Den svenske seriemesteren har slitt den siste tiden. I serien har de ikke vunnet på fire kamper, deriblant to uavgjorte mot nedrykksplasserte Örebro. På hjemmebane mot Zalgiris i den første kampen ble det kun 0-0. Malmö måtte ha scoring i Litauen.

I den første omgangen hadde klubben fra Vilnius de største mulighetene, blant annet et skudd som strøk stolpen like før pause. Malmö måtte heve seg i annen omgang skulle det bli flere oppgjør i mesterligaen.

Skåne-klubben har nylig solgt keeperen Robin Olsen til greske PAOK. Zlatan Azinovic har voktet buret siden, mens 16 år gamle Marko Johansson er annenkeeper. To minutter etter pausen skjedde det som ikke skulle skje. Azinovic ble skadd og inn kom Johansson til sin ilddåp.

Tinnerholm matchvinner Byttet var kanskje det som fikk gjestene til å våkne, for bare minutter senere banket høyreback Anton Tinnerholm inn 1-0.

Zalgiris hadde med Johansson i mål en gylden mulighet til å sette keepertalentet på prøve, men de få forsøkene som kom de neste 35 minuttene avverget 16-åringen enkelt. Litauerne fikk det ikke enklere da midtstopper Samir Kerla fikk se sitt annet gule kort elleve minutter før slutt.

Oppgjøret endte 1-0. Jo Inge Berget spilte hele kampen, mens Anders Vindheim erstattet Magnus Eikrem etter 90 minutter. I den tredje kvalifiseringsrunden venter østerrikske Salzburg.

Midtjylland videre Danske Midtjylland vant 1-0 i den første kampen mot Lincoln fra Gibraltar. På bortebane tok den danske mesteren en ny seier, denne gangen 2-0. Martin Pusic og Mikkel Dueland sto for scoringene.

Finske HJK Helsinki slo latviske Ventspils 1-0 tirsdag. Det ga 4-1 sammenlagt.

Bulgarske Ludogorets tapte så vidt mot Real Madrid og Liverpool i mesterligaens gruppespill forrige sesong. Tirsdag sa det stopp i annen kvalifiseringsrunde da de røk ut mot Milsami fra Moldova. De tapte 2-1, 3-1 sammenlagt.

(NTB)

Har du et tips angående Norway Cup?

Norway Cup er som mange vet snart i gang igjen! Årets turnering er den 43. turneringen i rekken, og i år er det meldt på over 1639 lag fra rundt 60 nasjoner.

Har du en finurlig eller morsom historie du mener andre bør lese om, eller rett og slett bare et tips som vi kan kan skrive om? 

Send oss en mail på:
norwaycup@dagbladet.no

God sommer!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer