MOT KUNSTGRESS: Malmö, her representert ved Vidar Kjartansson og Jo Inge Berget, vil forby kunstgress i svensk toppfotball. Foto: Björn Lindgren / TT / Kod 9204
MOT KUNSTGRESS: Malmö, her representert ved Vidar Kjartansson og Jo Inge Berget, vil forby kunstgress i svensk toppfotball. Foto: Björn Lindgren / TT / Kod 9204Vis mer

Malmö vil forby kunstgress i Allsvenskan: - Kontroversielt spørsmål

Malmö ønsker at kunstgress skal bli forbudt i den svenske toppdivisjonen i fotball. Serielederen har levert sitt forslag til den svenske serieforeningen.

– Vi vet at det er et kontroversielt spørsmål, og at de økonomiske forutsetningene er veldig ulike fra klubb til klubb. Det samme gjelder hvem som eier arenaene. Men vi må velge hva som er viktig for svensk fotball, sier styreformann Håkan Jeppsson til Aftonbladet.

– Vi synes det er feil å spille på plast eller kunstgress. Det har vi syntes i alle generasjoner i MFF, fortsetter han.

I likhet med i Norge, tok ingen svenske lag seg videre til høstens mesterliga eller europaliga. Malmö gir kunstgresset mye av skylden.

– Vår utvikling går i feil retning, og vi taper terreng til resten av Europa. Det er på tide vi gjør noe for å stoppe utviklingen, sier Jeppsson.

Både i Allsvenskan og i den norske eliteserien spiller 9 av 16 lag hjemmekampene sine på kunstgress.

(NTB)