SOM ÅGE: Molde-trener Tor Ole Skullerud vil kopiere Åge Hareide og Malmö. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
SOM ÅGE: Molde-trener Tor Ole Skullerud vil kopiere Åge Hareide og Malmö. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpixVis mer

- Malmö viser vei for oss

Skullerud vil kopiere Hareide.

Tor Ole Skullerud vil kopiere Åge Hareide og Malmö. Molde-sjefen vil legge Zorja Lugansk-fiaskoen vekk.

MFK har klare ambisjoner om gruppespill i E-cupen. Vegard Forren misbrukte straffespark før han med et selvmål ødela mulighetene for spill i europaligaen i fjor. Ukrainske Zorja ble for sterke for de ambisiøse romsdalingene.

Og selv med serie- og cupgull i sin første sesong som Molde-trener, er ikke Kongsvinger-mannen helt fornøyd med fjoråret.

- Jeg var ikke fornøyd med vår innsats i Europa. Jeg var ikke fornøyd med at vi røk i en egentlig enkel kamp. Vi var så mye bedre enn det laget som slo oss ut, at det blir irriterende, medgir Skullerud.

- Ingen føler det er umulig Norske lag har gjort det for vane å stupe ut av E-cupene allerede i kvalifiseringene. Ledet av Åge Hareide tok Malmö seg videre til gruppespillet i mesterligaen denne sesongen.

- Malmö FF klarte det nå, og det viser vei for oss. De har vist at med mye kvalitet og et godt fotballag, men også marginer og en god porsjon flaks, kan du gå inn der. Det er et veldig trangt nåløye. Du skal ha flyt og mye annet for å klare det, mener Skullerud.

- Jeg tror ikke Molde er så mye dårligere enn Malmö. Jeg tror knapt vi er dårligere enn Malmö. Derfor kan vi gjøre en god figur i Europa, fortsetter en ivrig Molde-trener.

At svenskene overraskende klarte det, er noe som inspirerer blåtrøyene.

- Det er bra for gutta å se at ikke bare FC København, som er en stor klubb sammenlignet med andre her i nord, klarer det, men også MFF. Det er viktig. Aalborg klarte det for noen år tilbake. Jeg tror ingen her føler at det er noen umulighet å få til det. Det er det heller ingen grunn til, påpeker den tidligere Vålerenga-treneren.

Massivt spørsmål - Hvorfor kommer «aldri» norske lag til gruppespill?

- Det er ikke noen enkle svar på det. Spørsmålet er massivt. Veldig mye av det handler om treningskultur. Den var veldig god fjor. Klarer vi å dytte på hverandre, ha en stall som skyver hverandre framover og en sterk konkurranse om de å få plassene i elleveren vår, holder trykket oppe gjennom hverdagen og henter marginer. Da kan vi klare det. Da er jeg sikker på at en klubb som Molde vil klare det, før eller siden, sier hedmarkingen.

Og det er ikke bare gruppespill i mesterligaen som lokker.

- Nei, jeg blir ikke skuffet om det «bare» blir europaliga. Det er en fantastisk arena for oss å konkurrere i et gruppespill der.

- Du snakker om de beste lagene i Europa. Vi er ikke der, vet du. Der er ikke Malmö FF heller. Vi er heller ikke så langt unna europeisk nivå som mange vil ha det til. Det er avhengig av hva du definerer som Europa. Det er jo enormt mye. Hvert år er det ett lag, kanskje to eller tre, som ikke er helt der ennå, men som kommer seg til gruppespill i Champions League. Vi kan være blant dem, mener Skullerud.

(NTB)