SCORET 17: Heidi Løke var toppscorer i eliteserien i fjor, og har ikke blitt mindre målfarlig i år. 
Larvik vant 31 - 21.
Foto: Svein André Svendsen / SCANPIX
SCORET 17: Heidi Løke var toppscorer i eliteserien i fjor, og har ikke blitt mindre målfarlig i år. Larvik vant 31 - 21. Foto: Svein André Svendsen / SCANPIXVis mer

Målmaskin Løke scoret ett mindre enn hele Njård

Larvik vant med 23 mål.

|||

Heidi Løke og Larvik viste muskler foran lørdagens storkamp mot Byåsen. Løke scoret 17 mål da Njård ble knust 41-18.

Ett poeng skiller de to topplagene i kvinnenes eliteserie før de møtes i Trondheim lørdag. Det blir en seriefinale i den tredje siste serierunden, for på 36 kamper har de to avgitt bare ett poeng mot andre lag denne sesongen.

Larvik har overlegen målforskjell, men det hjelper lite om det blir tap for Byåsen. Mesterligasemifinalisten varmet opp til helgens storkamp med å nedsable nestjumbo Njård og vinne med 23 måls margin.

Løke ledet an i scoringsshowet, men Nora Mørk boltret seg også og scoret åtte ganger første gang hun spilte mot tvillingsøster Thea.

Iva Zamorska var sjumålsscorer da Byåsen nøyde seg med 10-målsseier, riktig nok på bortebane, over Gjøvik og Vardal som er tredje sist. Kampen endte 29-19.

Storhamar på tredjeplass tapte 25-27 for Levanger, som dermed overlot kvalifiseringsplassen til Gjøvik og Vardal. Det er 11 poeng fra Byåsen ned til Storhamar på plassen bak.

Gjerpen kom seg for øvrig opp på plusspoeng for første gang da Selbu ble slått 29-26 på bortebane. Gjerpen måtte starte med tre minuspoeng og brukte 19 kamper på å passere null.

(NTB)