I KJEMPEFORM: Nora Mørk under kampen mellom Spania og Norge mandag.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
I KJEMPEFORM: Nora Mørk under kampen mellom Spania og Norge mandag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpixVis mer

VM-kvartfinale: Spania - Norge.

Målmaskinen Mørk skjøt Norge til VM-kvartfinale

Målshow mot Spania.

  • Spania - Norge 23-31 (10-13)

LEIPZIG (Dagbladet): Norge er klare for kvartfinale i håndball-VM etter seier mot Spania i kveld. Håndballjentene var hele tida ett hakk foran, men uten å briljere før på slutten.

Nora Mørk ble norsk toppscorer med 11 mål.

Nå venter Russland i kvartfinale onsdag kveld. Mye må trolig bedres mot russerne som er en antatt sterkere motstander enn Spania. I et Arena Leipzig - med få tilskuere på plass - var det Norge som vant på en dag med mye rot.

- Det var vinn eller forsvinn. Og det var ikke noen tvil. Det var ikke aktuelt å tape. En deilig seier, sa Mørk til TV 2 etter kampen.

- Dette viser at vi kan, sier trener Thorir Hergeirsson.

- Vi var nødt til å jobbe oss inn i kampen for å få til spillet. Vi var kanskje overtente i starten, men rodde oss inn.

Tett

Håndballjentene fikk en positiv start på kampen og satte seks raske før det ble litt slurv i angrepsspillet. Nora Mørk sto for tre av de seks første målene.

Men utover i 1. omgang sovnet de norske spillerne litt og klarte aldri å dra skikkelig i fra. 6-11 ble plutselig til 9-11.

Til pause var stillingen 10-13, etter en omgang som ikke bød på imponerende håndball fra noen av lagene. Norge rotet bort opplagt scoringsmuligheter og slurvet over hele linja.

I 2. omgang var seieren aldri truet og Norge tok til slutt en komfortabel seier.

- Det føles vanvittig bra, sier Stine Bredal Oftedal til TV 2.

Overraskelser

Historisk sett har Norge et godt tak på spanjolene. Før kveldens kamp hadde lagene møttes 41 ganger. 29 endte med norsk seier. Fire endte uavgjort og åtte norske tap.

I kvartfinalen venter Russland onsdag kveld. Russerne vant mot Sør-Korea 36-35 etter VM-drama og ekstraomganger tidligere i kveld. Gullkandidat Romania gikk på et sjokktap mot Tsjekkia i en kom der rumenerne egentlig var i føringen hele veien. I siste sekund kom vinnermålet til 28-27, og Romania-spillerne knakk sammen i tårer.

Om Russland-kampen onsdag sier Hergeirsson:

- Det er 50-50. Vi har like stor mulighet som dem.