SCORET IGJEN: Mohamed Salah. Foto: REUTERS/Peter Powell
SCORET IGJEN: Mohamed Salah. Foto: REUTERS/Peter PowellVis mer

Liverpool slo Brighton og tok tabelltoppen

Målmaskinen Salah sendte Liverpool til tabelltopp

Hadde full kontroll mot Brighton.

  • Liverpool - Brighton 1-0 (1-0)

Brighton sto for en aldri så liten skrell forrige serierunde, da de slo Manchester United på eget gress. De klarte ikke å gjenta bedriften mot Liverpool på Anfield lørdag kveld.

Den store helten ble selvfølgelig Mohamed Salah. Målmaskinen scoret et lekkert mål etter drøye 20 minutter. Det ble det eneste målet i kampen, men holdt til tre poeng for Liverpool.

Det tar dem til tabelltopp.

- Vi vet at vi klarer å spille bedre enn dette, men vi fikk med oss tre poeng. Når et lag er så godt organisert som Brighton, må du gripe sjansene når du får dem. Og det gjør «Mo» Salah, sier James Milner til BBC.

Jürgen Klopp mener også at hans menn har mer inne.

- Det er ikke det beste vi har spilt. Det er ganske vanskelig å skape sjanser mot et så godt organisert lag som Brighton. Men vi hadde sjanser, og det ble en god kamp.

Salah-magi

Liverpool åpnet skarpt, og presset innledningsvis. Etter bare fem minutter kom Premier League-toppscorer (tre scoringer, samme som Richardlison og Sergio Agüero) Sadio Mané på en kjempesjanse, men skuddet hans gikk utenfor mål.

Før det gikk ti minutter hadde Liverpool sjansen til å ta ledelsen igjen. Andrew Robertson la inn en strøken ball, der Roberto Firmino dukket opp som bestilt og headet på mål. Men Brighton-keeper Matthew Ryan leverte en solid redning.

Etter drøye tjue minutter fikk rødtrøyene endelig lønn for strevet. Og selvfølgelig var det Mohamed Salah, fjorårets Premier League-toppscorer med 32 mål, som klinisk satte ballen i lengste hjørne.

Det var Salahs 29. scoring på like mange kamper på Anfield.

Full kontroll

Anfield-publikummet ropte på straffe da keeper Ryan og Firmino krasjet i 16-meteren etter rundt 50 spilte minutter. Men begge hadde øynene på ballen, og dommeren gjorde rett i å la det være.

Nå viste Brighton til tider gode takter, men Liverpool hadde tilsynelatende full kontroll.

Liverpool hadde noen store sjanser i det kampen dro seg mot 90 minutter. Mané prøvde seg med et frekt hælspark på et hjørnespark, men igjen var Ryan på jobb og ryddet unna med en énhåndsredning.

Men Alisson måtte også vise seg fram i sluttminuttene. Ballen ble lagt inn foran mål, og Pascal Gross stanget den rett mot mål. Alisson vartet opp med en praktredning.