Målmaskinen scoret igjen

Kjartansson med sju mål på sju kamper.

NADDERUD (Dagbladet): Stabæk - Vålerenga 0-3. Vålerenga reiste til kveldens «lokaloppgjør» mot Stabæk ruset på selvtillit etter 3-0 seieren mot Strømsgodset i forrige kamp. Og igjen ble det 3-0 seier til Vålerenga - i en kamp det må være lov å si at de hadde marginene - og dommeren - på sin side.

Etter et kjedelig første kvarter, så skjedde det endelig noe:

Selvmål
Diego Calvo slo en corner for Vålerenga. Kaptein Christian Grindheim fikk så vidt fikk pannebrasken på den, og headingen ville trolig ikke gått i mål, men ballen fikk en retningsforandring i Pablo Ezequiel Fontanello og lurer seg inn helt nede ved stolperota.

Uflaks for Stabæk. Flytsone for Vålerenga.

25 minutter ut i kampen ropte Stabæk på straffe, etter at Franck Boli gikk ned innenfor 16-meteren. Dytten fra Ruben Kristiansen var ikke sterk nok til at dommer Svein Oddvar Moen mente den var straffbar.

To like mål
I stedet for utligning, så gikk kjetil Rekdals menn i stedet opp i 2-0 like etter, og scoringen var bortimot en kopi av ledermålet:
Diego Calvo slo igjen en presis corner. Denne gang raget midtstopper Simon Larsen høyest i duellene i feltet. Ballen gikk i en bue, traff Stabæk-keeper Mande Sayouba i hodet og gikk i mål.

To Vålerenga-sjanser — to scoringer. Effektivt som fy fra gjestene.

Stabæk hadde et par muligheter til å redusere, ikke minst da de fikk frispark fra meter, etter at dommer Svein Oddvar Moen mente Simon Larsens klarering i siste sekund foran Franck Boli var tilbakespill til keeper.

Strengt rødt
Men dette var ikke kvelden hvor marginene spilte på lag med Stabæk.

To minutter på overtid fikk argentinske Fontanello  direkte rødt kort etter å ha taklet Vålerengas Rasmus Lindkvist som bakerste mann på en kontring. Svensken hadde ikke direkte bane mot mål, og hjemmelaget hadde i tillegg to mann på vei til å rydde opp i situasjonen, så det røde kortet syntes i overkant strengt.

Stabæk-trener Bob Bradley tok en alvorsprat med dommertrioen på vei til garderoben. Han var — mildt sagt — mektig irritert over det røde kortet.

Effektiv kontring
Med ti mann i andre omgang ville det som virket som en vanskelige oppgave på 0-2 naturligvis bli enda tøffere.

Spesielt når motstanderens spiss heter Vidar Örn Kjartansson. Riktignok skal Stabæk ha ros for at de skred til verket i andre omgang med en positiv holdning, men når de ikke kom nærmere enn et par halvsjanser, så gikk det som det måtte gå: Vålerenga fikk gode overgangsmuligheter.

Da Sivert Heltne Nilsen nikket Vidar Örn Kjartansson til fri bane mot mål fra egen banehalvdel, så dokumenterte Kjartansson hvor iskald han er:

Med lave skuldre, ro og overblikk, så plasserte han ballen presist rundt keeper og opp i nota med venstrebeinet.

Sju mål på sju kamper er intet annet enn imponerende av islendingen i sin første sesong i en tøffere fotballhverdag enn han var vant med på Island.

Snytt for straffe
Men tilbake til dette med marginene: Stabæk vil garantert føle seg litt dømt bort i denne kampen.

12 minutter før slutt skulle de hatt straffe da innbytter Tomasz Sokolowski headet ballen mot mål, der en annen innbytter - Kamran Ali Iqbal - klarerte på linja med en aktiv skulder.

Soleklar straffe i undertegnedes bok, men Svein Oddvar Moen lot spillet på. Deretter ebbet det ut i intet mer, og Kjetil Rekdal kunne reise lykkelig tilbake til Oslo på fjerdeplass på tabellen.