Målorgie i Skien

Odd og Sogndal delte brodelig åtte scoringer og to poeng mellom seg.

(Dagbladet.no, Odd-Sogndal 4-4): Klisjeen er fristende: kampen hadde alt. Men det blir likevel feil, for Odd og Sogndal klarte ikke å kåre en vinner etter en orgie i mål, sjanser, tabber og forsvarsblundere. Uansett skapte de to lagene en herlig liten EM-pause for norske fotballentusiaster - kanskje inspirert av jubelkampen mellom Nederland og Tsjekkia i går kveld.

- Dette var fotball helt etter mitt hjerte. Vi har slitt med mange skader, men jeg synes erstatterne gjorde en kjempeinnsats. Når alle er tilbake etter ferien, tror jeg på en bra høstsesong, sier Halvorsen.

Magiske Ødegaard

Aleksander Ødegaard har stått fram i vårsesongen og sørget for flere poeng til Sogndal. Om stortalentet fortsetter storspillet, bør han ikke vente for lenge på en innkalling fra Åge Hareide. Og det var Ødegaard som kom med det første plasket i det som utviklet seg til en badekamp av de store.

Etter 10 minutter snappet Ødegaard et svakt tilbakespill, driblet av tre-fire Odd-forsvarere, før han satte ballen under en småsvak Erik Holtan. Effektivt, frekt og finurlig.

Men Odd har også sine profiler og i dag våknet den største av dem. Olivier Occean startet sesongen glimrende, men har blitt litt borte de siste kampene. I dag viste han igjen hva han er god for.

Etter 32 minutter prikket Occean inn utlikningen og startet det store målrushet.

Tre minutter seinere var sto det nemlig 2-2. Tre mål på tre minutter.

Filming?

Først driblet Espen Hoff seg inn i feltet og fikk dagens gave. Skjeldestad kom ut og dyttet ballen unna, men Hoff dumpet i bakken og ble belønnet med straffe. Soleklar feil idømt, men det brydde selvfølgelig ikke Sebastian Henriksson seg om.

Fra straffemerket skjøt svensken så hardt han maktet og Odd hadde snudd kampen i løpet av to minutter.

- Jeg så ikke situasjonen og ønsker ikke å kommentere den, sier Halvorsen.

Men så var det Ødegaard igjen, da. Umiddelbart etter ledermålet til Odd, oppfylte han det gamle jungelordet: etter mål kommer mål. Dagens jungelord: etter mål kommer mål kommer mål.

Håvard Flo headet inn foran mål og der dukket Ødegaard opp og sørget for 2-2 til pause.

Hva Odd-trener Arne Sandstø fortalte spillerne sine i pausen er usikkert, men det hadde en vidunderlig effekt. Odd gikk rett ut og gikk opp til 4-2, og kampen burde vært over. Men de kloke Sandstø-ordene var fort glemt, og Sogndal ga aldri opp.

- Puslete og nervøst

Håvard Flo reduserte med et muskelmål før Aleksander Ødegaard tok fram litt fotballmagi ett minutt før full tid. Kampens store spiller sendte avgårde en lekker stikker til Tommy Øren, som brukte første forsøk på å skyte ned Erik Holtan. Det andre satte han i mål.

- Vi spiller puslete og nervøst i forsvar, forklarte en skuffet Arne Sandstø etter kampen.