TOK POKALEN: Carlo Ancelottil og Florent Malouda. Chelsea markerte gullsesongen med en fest på hjemmebane, og kan ta «the double» med seier over Portsmouth i FA-cupfinalen.Foto: SCANPIX/AP/Tom Hevezi
TOK POKALEN: Carlo Ancelottil og Florent Malouda. Chelsea markerte gullsesongen med en fest på hjemmebane, og kan ta «the double» med seier over Portsmouth i FA-cupfinalen.Foto: SCANPIX/AP/Tom HeveziVis mer

Målrekord, toppscorer og ligagull

Suverene Chelsea feiret med 8-0 over Wigan.

||| (Dagbladet): Chelsea - Wigan 8-0.

Det ekte ligatrofeet ventet i gangene på Stamford Bridge mens en kopi var sendt til Old Trafford - det sier litt om hvor stor troen var på at Chelsea skulle klare å ta de tre poengene som ville sikre ligagullet i ettermiddag.

Og londonerne markerte seieren med en skikkelig festforestilling mot slaktoffer Wigan.

Chelsea ga seg ikke før de hadde scoret åtte ganger, knust Manchester Uniteds målrekord i Premier League (nå 103), og sørget for at Didier Drogba ble årets toppscorer med et hattrick.

Sånn feirer man et mesterskap.

SIKKER: Frank Lampard gjorde Didier Drogba sinna da han ikke ga fra seg straffesparket etter en halvtime, men var sikker som banken fra ellevemetersmerket.Foto: SCANPIX/AP/Sang Tan
SIKKER: Frank Lampard gjorde Didier Drogba sinna da han ikke ga fra seg straffesparket etter en halvtime, men var sikker som banken fra ellevemetersmerket.Foto: SCANPIX/AP/Sang Tan Vis mer

- Det har gjort vondt å se United vinne gang etter gang i tre år og det er fantastisk å ta pokalen tilbake. Nå er det deres tur til å se på oss. Nå må vi gjøre som United klarte å gjøre, å beholde den her i flere år, sier kaptein John Terry til Sky Sports etter kampen.

Drømmestart
De mest optimistiske av Manchester United-supporterne på Old Trafford hadde kanskje håpet på gode nyheter fra Stamford Bridge, men etter bare seks minutter fikk de med radio på øret nedslående meldinger sørfra.

Salomon Kalou var offside da han brystet ned ballen Frank Lampard headet tilbake inn i feltet, men assistentdommeren hindret ikke Nicolas Anelka i å dunke inn målet som sendte ham nærmere Henning Berg-klubben - for de som har vunnet Premier League med to klubber.

Den tidlige scoringen senket Chelsea-spillernes skuldre, og de dro seg enda lenger ned etter en halvtime.

Gary Caldwell havnet på etterskudd i løpeduellen med Frank Lampard, brukte armen til å rive midtbanespilleren overende i scoringsposisjon, og fikk både straffespark mot seg og det røde kortet som belønning.

Lampard satte selv inn 2-0 mot Wigans ti mann, forøvrig til unødvendig frustrasjon for Didier Drogba, som selv ville ha straffescoringen for å komme seg foran Wayne Rooney i kampen om toppscorertittelen.

- Han er sulten, men vi er et lag og må vinne. Det viktigste var å øke til to. Men han fortjener å være toppscorer, sier Frank Lampard.

Tok rekorden
Wigan hadde ikke vunnet på de siste 17 ligakampene i London før oppgjøret i den vestlige delen av hovedstaden, og med ti mann ble det selvfølgelig en vanskelig oppgave også i ettermiddag.

Og etter pause ble det verre.

HØR HER: Lampard forteller Drogba et par ting om lagarbeid.Foto: SCANPIX/AP/Sang Tan
HØR HER: Lampard forteller Drogba et par ting om lagarbeid.Foto: SCANPIX/AP/Sang Tan Vis mer

54 minutter var spilt da Frank Lampard igjen gikk på et av sine sugende løp bak Wigan-forsvaret. Lampard fikk også lagt ballen fint tilbake til Salomon Kalou, som enkelt satte inn 3-0-scoringen som kronet Chelseas gullsesong med å frarøve Manchester United målrekorden i Premier League.

Drogba toppscorer
4-0 kom tre minutter senere, og den perla måtte selv Didier Drogba være med og juble for.

Branislav Ivanovic slo en crosser mot bakre del av Wigan-feltet, der siktet Nicolas Anelka inn volleyen, og et perfekt treff skrudde ballen inn ved motsatt stolpe.

Chelsea hadde scoret fire, og nærmet seg 100 totalt.

Så skulle Didier Drogba få målet han ønsket seg så fælt. Det var nesten litt trist at målvakt Mike Pollitt reddet det strålende brasseforsøket fra spissen etter en drøy time, men Drogba slo tilbake da han fikk ballen tilbake like etter.

TOPPSCORER: Didier Drogba smilte igjen etter pause, og scoret hattrick.Foto: SCANPIX/AP/Sang Tan
TOPPSCORER: Didier Drogba smilte igjen etter pause, og scoret hattrick.Foto: SCANPIX/AP/Sang Tan Vis mer

Drogba raget høyest ved bakre stolpe, og stanget inn sitt 27. for sesongen - målet som gjør ham til toppscorer i Premier League denne sesongen.

Og da Chelsea fikk straffe igjen like etter, lot Frank Lampard spissen sikre den tittelen. Drogba gikk bestemt fram til ellevemetersmerket, og dunket inn sitt 28. for sesongen via stolpen.

- Jeg forsto hva Lampard mente, men jeg var skuffet fordi jeg ville score. Men all den frustrasjonen fikk jeg ut etter pause. Han hadde rett. Det er utrolig å vinne gullstøvelen, spesielt etter å ha vært ute en måned, sier Drogba.

Lykkelig Ancelotti
Ti minutter før slutt fullførte Drogba hattricket da han økte slakten til 7-0 med en enkel retur for åpent mål.

Da ventet bare Chelsea-fansen på å få juble over å se ligatrofeet løftet i været ute på matta, men først skulle også Ashley Cole tegne seg på scoringslista med en vakker volley på overtid.

UMULIG OPPGAVE: Gary Caldwell reduserte Wigan til ti mann da han laget straffen Lampard scoret på.Foto: SCANPIX/AFP/ADRIAN DENNIS
UMULIG OPPGAVE: Gary Caldwell reduserte Wigan til ti mann da han laget straffen Lampard scoret på.Foto: SCANPIX/AFP/ADRIAN DENNIS Vis mer

Carlo Ancelotti har bragt ligatrofeet tilbake til Stamford Bridge i første forsøk som Chelsea-manager.

- Det er fantastisk. Jeg har gjort mitt beste, og det har spillerne også. Det er en fantastisk atmosfære her, sier Ancelotti.

- Vi er glade for målrekorden, for Didier som toppscorer, men det viktigste er at vi spiller en god kamp og sikrer tittelen, sier italieneren.

TIDLIG LEDELSE: Nicolas Anelka startet ballet allerede etter seks minutter.Foto: SCANPIX/AP/Sang Tan
TIDLIG LEDELSE: Nicolas Anelka startet ballet allerede etter seks minutter.Foto: SCANPIX/AP/Sang Tan Vis mer