Målrush av Norge

Norge straffet en flaut dårlig motstander til gigantseier i VM. Men hva er 45-13 (19-8) over Argentina verdt?

Argentina må ha flørtet kraftig med rekorden i antall tekniske feil. De forærte ballen til Norge i ett sett, spesielt etter pausen. Søramerikanerne scoret bare fem mål i annenomgangen.

Før første gang i VM kjørte trener Marit Breivik med en tilnærmet toppet 1. oppstilling i store deler av 1. omgang. Og det ble gjort mot VMs kanskje svakeste lag.

Det viser hvilke dårlige følelser de to første kampene har gitt både Breivik og laget. Norge var på vill jakt etter selvtillit - mot tabelljumboen....

Noen bedret troen på egne ferdigheter. Andre har hatt mer suksessrike dager.

Katja Nyberg er spilleren med kapasitet til å herje med alle. Hun scoret ikke et spillemål, bommet på to av tre straffer og pådro seg tre tekniske feil i den omgangen hun fikk. Flere målgivende pasninger veier noe opp. Men Nyberg ser nå ikke ut som en matchvinner i et eventuelt finalespill neste uke.

Monica Sandve var kveldens virkelige frøken 100 prosent: Sju skudd ga sju mål for kantspilleren.

Også Elisabeth Hilmo var sikker i avslutningene med sju mål.

Nesten rekord

Norge kom fra transportetappen med en forventet storseier, og resultatet var bare noen få mål unna rekordsifre. De skriver seg fra forrige VM. Dette er Norges største seirer i internasjonale mesterskap under Breivik:

1: 48-11 Uruguay (VM 2001)

2: 45-13 Argentina (VM 2003)

3: 44-13 Usbekistan (VM 1997)

4: 38-11 Australia (VM 1999)

5: 32-7 Elfenbeinskysten (VM 1995)

Norge avslutter gruppespillet mot Japan lørdag og Romania søndag. Det blir nøkkelkampen. Og for Norge teller bare seier mot rumenerne.

(NTB)