Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Målscoreren om problemet før skjebnekampen: - Det er ikke noe vi bør prate om

Norge møter Slovenia i kampen om en OL-kvartfinale i ishockey.

SJELDEN SCORING: Alexander Reichenberg (nummer tre fra venstre) blir gratulert av lagkameratene etter 1-1-scoringen mot Tyskland natt til søndag, norsk tid. Norge tapte oppgjøret på straffeslagkonkurranse. Nå venter Slovenia tirsdag, i en playoffkamp om kvartfinale i OL. Foto: David W Cerny / Reuters / NTB Scanpix
SJELDEN SCORING: Alexander Reichenberg (nummer tre fra venstre) blir gratulert av lagkameratene etter 1-1-scoringen mot Tyskland natt til søndag, norsk tid. Norge tapte oppgjøret på straffeslagkonkurranse. Nå venter Slovenia tirsdag, i en playoffkamp om kvartfinale i OL. Foto: David W Cerny / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

GANGNEUNG (Dagbladet): Norge tapte sin tredje strake OL-kamp i ishockey da de tapte 1-2 for Tyskland etter straffeslagkonkurranse natt til søndag, norsk tid.

Senere på dagen ble det klart at Slovenia blir Norges motstander i tirsdagens avgjørende kamp om en kvartfinaleplass i 2018-OL.

- Slovenia er gode, det er derfor de har så mange poeng som de har. De er pucksikre, aggressive, sterke i duellespillet og breiale med puck, sier Norges landslagssjef Petter Thoresen.

Men legger til:

- Men det er også et lag vi kan slå. Det er bedre å møte dem enn Canada eller Russland.

Vunnet alle mot Slovenia

Norge slo Slovenia hele 5-1 i VM i fjor, og har tre seirer på tre mesterskapsmøter mot slovenerne. I VM i både 2015 og 2013 ble det 3-1 til Norge.

På verdensrankingen ligger også Norge foran Slovenia; 9. mot 15, plass. På OL-isen har slovenerne derimot imponert mest av de to lagene. Mens Norge står med tre strake tap i OL, så har slovenerne overrasket positivt:

I Pyeongchang har de slått USA 3-2 etter overtid og Slovakia 3-2 etter straffeslagkonkurranse - mens 2-8-tapet mot Russland - eller OAR (olympisk utover fra Russland) - som laget heter fordi Russland er utestengt fra lekene - viser at det er fullt mulig å bryte de ned.

Å score mål har derimot vært Norges akilleshæl i disse vinterlekene:

På 68 skudd har nasjonens beste hockeymenn fått pucken i mål to ganger. Like bekymringsfullt er det at de har sittet 37 minutter i utvisningsboksen - i tillegg til matchstraffen Tommy Kristiansen pådro seg mot Tyskland.

Det er vanskelig nok å vinne en ishockeykamp i OL. Med slike tall er det nesten umulig, og her ligger utfordringen før skjebnekampen mot Slovenia.

- Må smile og le

Norges målscorer mot Tyskland, Alexander Reichenberg (25) føler på sin side at det vil løsne foran mål.

- MÅ LEVERE: Målscorer Alexander Reichenberg (t.h) med Mats Rosseli Olsen. - Vi kan ikke forvente at førsterekka skal ordne alt, vi andre må også levere, sier Reichenberg. Foto: Reuters / NTB Scanpix
- MÅ LEVERE: Målscorer Alexander Reichenberg (t.h) med Mats Rosseli Olsen. - Vi kan ikke forvente at førsterekka skal ordne alt, vi andre må også levere, sier Reichenberg. Foto: Reuters / NTB Scanpix Vis mer

- Vi har ikke scoret mange mål, men jeg føler at vi gjør det vi skal gjøre, krige på mål, men akkurat nå spretter ikke pucken vår vei. Det er ikke noe vi bør gå å prate om, for vi har mye trafikk på motstandernes mål og kommer til sjanser, sier han til Dagbladet.

Det positive i oppgjøret mot Tyskland var at også andrerekka viste at de er i stand til å produsere mål.

- Vi kan ikke forvente at gutta i førsterekka skal gjøre alt. Det er fire rekker som skal spille, så vi andre må også score, sier Alexander Reichenberg.

Han er opptatt av de nå må legge nederlagene bak seg og bruke tiden godt fram mot sloveniakampen.

- Vi kan ikke grave oss for mye ned og bli sure, for da blir det bare enda verre. Vi må opp på nivå igjen, smile og le litt, få opp humøret og forberede oss godt til kampen. Og så må vi unngå flere unødvendige utvisninger; du vinner ikke kamper med å spille fire mot fem.

Landslagskaptein Jonas Holøs maner til optimisme i gruppa.

- Ja, vi har tapt tre kamper, men vinner vi én, så er alt snudd på hodet. Vi er fortsatt et stykke unna å spille vår beste hockey, men vi er på rett vei, sier han til Dagbladet.

GOD: Lars Haugen var meget god i det norske målet mot Tyskland, men i straffeslagkonkurransen scoret Tyskland tre på rad. Her er det Patrick Hager som overlister Norges sisteskanse. Foto: David W Cerny / Reuters / NTB Scanpix
GOD: Lars Haugen var meget god i det norske målet mot Tyskland, men i straffeslagkonkurransen scoret Tyskland tre på rad. Her er det Patrick Hager som overlister Norges sisteskanse. Foto: David W Cerny / Reuters / NTB Scanpix Vis mer

Forventningene til Patrick Thoresen (34) har vært store inn mot mesterskapet. Nå som det er vinn-eller-forsvinn mot Slovenia, så forventer veteranen alle gutta løfter brystkassa og hever seg til anledningen.

- Jeg tar selvkritikk for at vi ikke har produsert mer. Det er ikke sånn at vi ikke vil score mål, men vi er for ineffektive. Nå må vi bli mer desperate og gå på mål med flere folk, sier han til Dagbladet.

Mann å se opp for: Mursak

Mens Thoresen har slitt med effektiviteten, så kan det ikke sies om Slovenias Jan Mursak (30).

SENKET USA: Jan Mursak jubler etter at de sIo USA 3-2 etter tilleggstid. Sloveneren har vært het så langt i OL, men fem poeng på tre kamper. Han må Norge stoppe på tirsdag. Foto: David W Cerny / Reuters / NTB Scanpix
SENKET USA: Jan Mursak jubler etter at de sIo USA 3-2 etter tilleggstid. Sloveneren har vært het så langt i OL, men fem poeng på tre kamper. Han må Norge stoppe på tirsdag. Foto: David W Cerny / Reuters / NTB Scanpix Vis mer

Med tre scoringer og to assists på tre OL-kamper har han bare Finlands nye stjerne Eeli Tolvanen (18) foran seg på poenglista (tre mål, tre assists).

Mursak er den eneste i Slovenias OL-tropp med NHL-erfaring. Han spilte 46 kamper for Detroit Red Wings mellom 2010-2013.

Før denne sesongen sto han med 123 poeng (49 mål/74 assists) på 186 kamper i KHL (Kontinental Hockey League) - tall som taler for seg selv:

Han blir en mann Norge må passe ekstra godt på tirsdag.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!