Målshow med Owen og Anelka

Liverpool- Birmingham 3-0. Forskjellen på ligacupfinalen i februar og gårsdagens FA-cupmøte var enkelt og greit Michael Owen og Nicolas Anelka.

Da Liverpool tok sitt første av fem trofeer i fjor mot Birmingham i ligacupen 25. februar 2001, skjedde det etter straffekonkurranse. Da var Michael Owen benkesliter i 120 minutter, og Nicolas Anelka erklært som Fotball-Europas urokråke nummer 1.

I går var de rødt krutt på Anfield, og langt fra vått. Og ingen var lei seg for at Anelka åpnet scoringskontoen.

- Nicolas' bevegelse var eksepsjonell. Måten han vant ballen på foran Michaels andre mål var fantastisk. Han kommer bare til å bli bedre og bedre for oss, og måten han paret med Michael var flott for oss, sier Phil Thompson.

Owen sjøl var ikke snauere.

- Stor spiller

- Det er ingen tvil om at Nicolas er en stor spiller. Det var godt å se ham score i dag, og jeg håper det var det første av mange, sier Owen, som sjøl satte standarden etter 17 minutters spill.

Liverpool-yndlingen banket løs fra 22 meter, og Ian Bennett i gjesteburet var sjanseløs. Åtte minutter seinere var ha n på plass igjen, og etter pasning fra rekkekompisen, laget han 2-0. Likevel var han litt lei seg.

- Etter å ha misset flere ganger på rad i ligaen hadde det vært kjekt å spille om poeng i dag, sier Owen.

Brente sjanser

Både Anelka og Owen hadde flere sjanser i løpet av kampen de brente, men den nyinnkjøpte fikk da uttelling til slutt, fire minutter før tid. En Steven Gerrard-pasning sørget for fransk åpning, og Anelka satte inn 3-0. Av 10 eliteserielag som spilte gårsdagens runde, var det bare Sunderland som ikke karret seg videre. De tapte 1-2 mot West Brom. på hjemmebane.

<B>GOAL:</B> Nicolas Anelka jubler etter å ha scoret det tredje målet for Liverpool. Her med Danny Murphy på ryggen. De to første målene sørget Michael Owen for.