Klubb-VM:

Målsulten Ronaldo sikret Real ny tittel etter ekstraomganger

Stjal showet.

MÅLSULTEN: Cristiano Ronaldo (t.h) feirer med Karim Benzema etter sitt andre mål for kvelden. Ronaldo scoret tre av fire mål, og sørget for seier i klubb-VM for Real Madrid. Foto: EPA / FRANCK ROBICHON / NTB Scanpix
MÅLSULTEN: Cristiano Ronaldo (t.h) feirer med Karim Benzema etter sitt andre mål for kvelden. Ronaldo scoret tre av fire mål, og sørget for seier i klubb-VM for Real Madrid. Foto: EPA / FRANCK ROBICHON / NTB ScanpixVis mer

Cristiano Ronaldo scoret tre ganger og sørget for at Real Madrid oppskriftsmessig vant klubb-VM i fotball. I søndagens finale mot Kashima Antlers måtte det riktignok ekstraomganger til.

Den spanske storklubben vant til slutt 4-2 etter at det sto 2-2 etter 90 spilte minutter. Ronaldo utlignet til 2-2 på straffespark etter en times spill, og i ekstraomgangene stjal portugiseren showet fullstendig.

Sju minutter ut i første ekstraomgang ble 31-åringen vakkert frispilt av spisskamerat Karim Benzema, og alene med Kashima-keeper Hitoshi Sogahata var Real-stjernen iskald og sikker.

Minuttet før slutt i omgangen var det som skal være portugiserens 40. hat trick i Real-trøya et faktum. Igjen fikk Ronaldo ballen i meget god posisjon inne i feltet, og relativt upresset kunne han punktere kampen.

Tidlig i annen ekstraomgang ble matchvinner byttet ut.

Zinedine Zidanes Real Madrid-mannskap var på forhånd store favoritter til å vinne klubb-VM, og stjernene i den spanske hovedstadsklubben innfridde.

For Ronaldo går det fra opptur til opptur om dagen. Nylig ble han tildelt den prestisjetunge Gullballen for fjerde gang i karrieren. Den fikk portugiseren for et 2016 som blant annet har inneholdt mesterligatriumf med klubblaget og EM-tittel med hjemlandet Portugal.

Nevnte Karim Benzema sto bak Real Madrids første mål i søndagens finale i Yokohama. Deretter slo Kashima Antlers tilbake og snudde kampen til 2-1-ledelse etter to scoringer av Gaku Shibasaki.

Ronaldo og Real kunne likevel smile bredest til slutt.

(NTB)