Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Malte Russland oppetter veggen i flekkete bukser

Curlinggutta med ny seier.

SLO NY SUPERMAKT: Thomas Ulsrud (t.v.) og Norge dunket til fra start mot Russland, og skaffet seg et forsprang vertsnasjonen aldri hentet inn. Foto: Håkon Eikesdal
SLO NY SUPERMAKT: Thomas Ulsrud (t.v.) og Norge dunket til fra start mot Russland, og skaffet seg et forsprang vertsnasjonen aldri hentet inn. Foto: Håkon Eikesdal Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Curling: Norge-Russland 9-8

(Dagbladet:) De valgte bukser som tydet på at de kom rett fra en malingsjobb i garderoben. Men det var på isen de norske gutta brukte kostene best:

Skip Thomas Ulsrud og hans menn hadde kontroll fra første stein da de møtte vertsnasjon Russland i sin andre kamp i OL. Laget fulgte dermed opp 7-4-seieren over USA mandag ettermiddag.

Allerede etter fire omganger var det tydelig hvor det hele bar: Da ledet Norge hele 5-1.

Jevnt midtparti Grunnlaget var lagt, og selv om de neste rundene var jevne - etter sju omganger hadde Russland tatt innpå slik at det sto 7-5 - klarte Norge å holde motstanderen på en kostlengdes avstand resten av oppgjøret.

Mot slutten var det størst spenning knyttet til om Russland skulle fullføre, eller om de ville innse nederlaget og takke for kampen før siste stein var satt. De valgte å kjøre løpet ut foran hjemmepublikummet.

Russisk pynting Selv da den siste, syltynne teorien om hjemmeseier forsvant i siste omgang, fortsatte russerne, noe som ikke er vanlig i curling. Thomas Ulsrud gliste bredt, mens russerne avsluttet med en betydningsløs 3-0-omgang.

Sluttresultatet ble dermed 9-8, og Norge står med full pott før de skal ut i sin tredje kamp - mot Tyskland 06.00 onsdag morgen.

Hele Norges coronakart