Målteften kom i Europa

MACCLESFIELD (Dagbladet): Ole Gunnar Solskjær og Ruud van Nistelrooy har slitt med å finne nettmaskene i ligaen, men i Champions League er duoen fortsatt like giftig.

Etter bare en scoring hver i Premier League har kritikken haglet mot den normalt målfarlige duoen. I går ga de svar på tiltale med en scoring og en assist hver. Det burde imidlertid ha vært mer - mye mer - fra spissene som i fjor scoret til sammen 17 ganger i den gjeveste av europacupturneringene, og også nettet tre ganger i kvalifiseringen mot ungarske Zalaegerzegi før årets turnering.

Treningsøkt

De misbrukte sjansene spilte imidlertid liten rolle i en kamp som etter hvert utviklet seg til å bli noe nær en treningsøkt, der det først og fremst handlet om å få selvtilliten tilbake etter to strake tap i ligaen.

- Dette var akkurat hva vi trengte. Spillet. Målene. Resultatet, sier Uniteds vikarierende kaptein David Beckham.

- Ruud og Ole kombinerte fint på topp, de skapte sjanser for hverandre. Det var en god start på Champions League, sier Beckham. Også Alex Ferguson var tydelig fornøyd.

- Jeg har aldri vært redd for at Ruud og Ole ikke skulle score mål. Men målene gir dem selvtillit, sånn sett var de viktige, sier Ferguson.

Manchester United viste tidvis spill av god gammel vinnerklasse: hurtig pasningsspill, god bevegelse framover og sølvfatpresise innlegg. Men uttellingen sto imidlertid ikke helt i stil.

Dårlig uttelling

Ti store sjanser produserte de røde før pause, ytterligere fem etter hvilen. Solskjær, van Nistelrooy, Giggs og Versn misset alle sjanser de normalt ville scoret på. Selv om det til slutt ble scoringer på dem alle fire, må uttellingen bli bedre skal United kunne oppnå målsetningen om triumf både i Europa og den hjemlige serien. Minst like alarmerende er det at et så ordinært lag som Maccabi Haifa fikk score to ganger på Old Trafford.

- Konsentrasjonssvikt. Vi visste de ville gjøre det vanskelig for oss, noe de beviste gjennom de to målene, sier en i overkant høflig Alex Ferguson.

For til tross for et tidlig ledermål så Haifa aldri ut til å tro på at dette kunne gå veien.

Endelig Forlan

Bare to minutter etter ledermålet var det klart for utlikning. Ryan Giggs stanget inn sitt femtende mål i Europa etter innlegg fra Phil Neville. Ole Gunnar Solskjær hadde bommet på tre gode sjanser tidligere i kampen, men etter 35 minutter hadde han endelig siktet seg inn. Utskjelte Versn vant ballen tilbake på 25 meter, ballen havnet hos Giggs, som spilte i lengderetning til van Nistelrooy. Nederlenderen så opp, fant en skråløpende Solskjær i straffefeltet. Med en nesten usynlig finte sendte nordmannen keeper Dudu Awat til venstre, mens ballen gikk til høyre. En avslutning en toppscorer verdig.

- Det var en viktig scoring. Hadde de holdt oss til pause kunne de blitt farlige, sier Ferguson.

Bare 22 sekunder etter pause var det game, set and match United. Solskjær flikket et innlegg fra Beckham videre til Versn, som med en knallhard markkryper satte ballen under Awate. Uniteds fjerde var kanskje det aller vakreste. En genial langpasning fra Beckham fant van Nistelrooy i feltet. Nederlenderen vendte bort stopper Adoram Keise med en lårdemping før han dundret ballen i nettet.

Diego Forlan fikk æren av å sette inn det femte på straffespark. Hans første mål for United på 27 kamper og nesten femten timer fotball!

- Jeg er glad for at jeg endelig scoret. Forhåpentligvis vil målene komme lettere etter dette, sier Diego Forlan.

ENDELIG: Ole Gunnar Solskjær scoret et typisk Solskjær-mål, og fikk skryt av trener Alex Ferguson.