Måltjuvene som vil rappe jula

Ruud van Nistelrooy, Thierry Henry og Hernan Crespo er måltjuvene som kan stjele tabelltoppen i Premier League i løpet av juleuka.

LONDON (Dagbladet): Arsenal, Manchester United og Chelsea har rykket ifra de andre lagene, og danner nå en elitegruppe på toppen av tabellen.

En forklaring finnes i statistikkene, som viser hvilke spillere som er mest effektive i engelsk elitedivisjon.

Alan Shearer har scoret flest seriemål i år. Med 15 fulltreffere topper han målscorerlista, men Newcastle ligger for mange poeng etter de tre beste.

Høy treffsikkerhet

Før siste serierunde hadde Ruud van Nistelrooy scoret tolv seriemål på 1421 minutter. Thierry Henry hadde scoret ti på 1350 minutter og Hernan Crespo er oppført med seks mål på 516 minutters spill.

Thierry Henry har flest skudd mot mål. Han er oppført med 35 forsøk mot mål, og 30 skudd utenfor målet. Det gir en treffsikkerhet på 54 prosent.

Ruud van Nistelrooy har hatt 23 skudd mot mål, og 19 utenfor. Treffprosenten er på 55. Hernan Crespo har elleve skudd mot mål og sju utenfor stolpene. Han får best treffprosent med 61 prosent.

Ruud van Nistelrooy er blitt avblåst for offside 33 ganger. Hernan Crespo er blitt vinket seks ganger, mens Thierry Henry har måttet avslutte angrepene fordi han har vært innenfor linja 31 ganger når ballen ble har blitt spilt i hans retning.

Henry og Lundekvam

I dag spiller Arsenal mot Wolverhampton hjemme på Highbury. Manchester United møter Everton hjemme på Old Trafford, og Chelsea spiller borte mot Charlton.

28. desember spiller Hernan Crespo og Chelsea hjemme mot Portsmouth. Ruud van Nistelrooy og Manchester United møter Middlesbrough borte. Thierry Henry og Arsenal spiller mot Claus Lundekvam og Southampton borte 29. desember.

Om ei uke åpnes overgangsvinduet.

Real Madrid vil helst ha både Thierry Henry og Ruud van Nistelrooy, men får neppe noen av dem. Begge har sagt de vil bli hvor de er, men nederlenderen har likevel klart å skape tvil i Manchester. Han har fått seg forelagt et nytt kontraktsforslag som binder ham til Manchester United fram til 2008, men har ennå ikke signert.

Nei til Real

- Jeg vil avslutte min karriere i Manchester United, sa Nistelrooy til britiske medier.

Men på spørsmål fra en nederlandsk tv-stasjon om hans forhold til Real Madrid, svarte han:

- Jeg har selvsagt hørt om interessen fra Spania. Hva vil du jeg skal si? Som dere vet er alt mulig i fotball.

Nestformannen i Arsenal, David Dein, har allerede slått fast at Real Madrid kan glemme Thierry Henry med en gang. Han er for god og viktig til at han kan selges.

- De kaster bort tida om de vil forsøke seg på Henry, har han sagt.

Hernan Crespo kom til Chelsea i august, og har spilt for lite til at han er aktuell som salgsobjekt allerede nå. Dessuten ble han kjøpt fra Inter for 202 millioner kroner. Pengene må forrente seg i flere mål før noen bør tenke på å friste ham bort fra London.

Scoret mest: Manchester Uniteds Ruud van Nistelrooy har til nå 12 mål på 1421 minutter.
Farlig franskmann:Arsenals Thierry Henry har scoret 10 ganger på 1350 minutter.
Mest effektiv:Chelseas Hernán Crespo har så langt 6 mål på 516 minutter.