Måltørke for Lange

TROMSØ (Dagbladet): TIL- Stabæk 2- 1. En eneste Rune Lange-nettkjenning på fire serierunder er ikke akkurat som forventet fra fjorårets målkonge. Hvor er det blitt av kruttet i skoene?

- Jeg presterte for lite i denne kampen. Men heller ikke i fjor - eller året før - løsnet det for litt ute i sesongen. Jeg kommer tilbake, lover Lange (22), og fnyser av alle måltørkeantydninger.

Etter en dårlig dag på jobben langer han innpå favorittkosten - brødskiver - i garderoben. Det trengs, etter ha stanget mot giganten André Flem i halvannen time.

- Tøffe tak, det går hardt for seg når vi to møtes. Mannen er en forsvarsmur aleine, sier Lange.

Høye baller

Tre ganger slapp han løs fra Flems jerngrep. Men avslutningene var definitivt ikke like giftige som i fjor.

Mot Stabæk gikk det over en time før Lange i det hele tatt manøvrerte seg sjøl i scoringsposisjon. Men da gikk både skudd og hodestøt over, utafor eller rett på keeper. Dermed er premieremålet mot VIF fortsatt hans eneste i år:

- Vi skaper ikke så mange sjanser som i fjor. Det blir for mange høye baller opp mot meg - når jeg har ryggen mot motstandermålet. Aller helst vil jeg ha innlegg fra kantene, sier Lange, som er TILs straffeeksekutør og derfor kunne ha pyntet på målstatistikken mot Stabæk. Men han overlot 11-meteren til Thomas Hafstad. Som avgjorde kampen i TILs favør.

- Jeg bomma mot Bryne. Derfor overlot jeg nå straffen til noen andre.

Til RBK?

- Du har nesten 50 TIL-scoringer på 70 tippeligakamper - føler du press?

- Kan ikke si det, forventninger har jeg lært meg å leve med. Sånt innvirker ikke på mitt spill.

- Hva med alle ståheien rundt RBK-overgangen?

- For å si det sånn: Jeg håper det blir en rask avklaring. Usikkerheten har vart lenge nok.

Allerede i dag kan det avgjøres om han blir RBK-spiss. Lange og RBK er enige om en kontrakt fra 1. juli. Og nå vil RBK-direktør Rune Bratseth ha saken ut av verden en gang for alle - han krever at TIL gir et svar på om de vil slippe sin storscorer midt i sesongen.

- Hva om TIL nekter å selge deg?

- Da har jeg jo ikke noe valg. Jeg må fortsette i TIL-trøya. Uten motivasjonsproblemer, hevder Lange.

skjalg.fjellheim@dagbladet.no