LENGE SIDEN: Robin van Persie setter ballen i mål etter å ha rundet Everton-keeper Tim Howard. Siden den gang har det ikke blitt en eneste scoring på klubblaget for ligalederens toppscorer. Foto: Andrew Yates / Afp / NTB Scanpix
LENGE SIDEN: Robin van Persie setter ballen i mål etter å ha rundet Everton-keeper Tim Howard. Siden den gang har det ikke blitt en eneste scoring på klubblaget for ligalederens toppscorer. Foto: Andrew Yates / Afp / NTB ScanpixVis mer

Måltørke for toppscoreren

Manchester Uniteds Robin van Persie har ikke scoret på klubblaget de siste to månedene.

Følg Manchester United - Manchester City direkte i vårt fotballstudio fra klokka 21:00 i kveld!

(Dagbladet): 2-0-målet mot Everton 10. februar er Robin van Persies foreløpig siste mål for Manchester United.

Redaktør for united.no, Dag Langerød, mener van Persie har hatt en bortimot perfekt sesong totalt sett, og gir ham terningkast fem og en halv for sin debutsesong i United så langt. Likevel innrømmer han at nederlenderen ikke har sett helt pigg ut i det siste.

- Den første halvdelen av sesongen var han enormt viktig, og scoret da vi trengte det som mest. I det siste har han virket litt utenfor, blant annet burde han ha scoret både mot Chelsea og Real Madrid, sier Langerød til Dagbladet.

God bredde United.no-redaktøren påpeker at bortsett fra Cristiano Ronaldo og Lionel Messi, vil de aller fleste spisser ha perioder uten at scoringsformen er som den bør. Van Persie scoret dessuten tre mål for Nederland i VM-kvalifiseringskampene mot Estland og Romania for drøyt to uker siden.

- Det største usikkerhetsmomentet før kveldens kamp er ikke van Persie, men spisskollega Wayne Rooney. Han trente ikke på fredag, så det er mulig lyskeskaden han pådro seg under landslagssamlingen fortsatt henger igjen.

I kveld har de røde muligheten til å øke forspranget til byrival City til hele 18 poeng. Langerød er sikker på at Premier League er avgjort, men tør ikke slappe helt av før gullet er sikret også i teorien.

- Når det er gjort, kan vi rullere i enda større grad enn vi har gjort så langt. Ferguson kan velge blant 25 spillere til førsteelleveren, hvorav de aller fleste er landslagsspillere. Vi har en bredde som ikke ligner noen andre, og det er mye av grunnen til at vi har vært så suveren i år, sier Langerød.

- Ubetydelig kamp Blant spillerne som kan få mer spilletid hvis United avgjør gullkampen før serien er over, trekker han fram Anders Lindegaard, Nick Powell og Anderson, samtidig som van Persie og Rooney kan få hvile. At det kan gi noen varierende resultater de siste kampene gjør ingenting, mener United.no-redaktøren.

- Jeg tror ikke Ferguson tenker noe særlig på de rekordene de kan slå. Det viktigste er hele tiden å vinne den neste kampen, men det kan United gjøre også med andre- og tredjevalgene i flere posisjoner.

Når det gjelder kveldens storkamp mot Manchester City har Langerød for en gangs skyld en god følelse. At den i det store og det hele er ganske ubetydelig for gullkampene tilskrives æren for nettopp det.

- De siste tre gangene vi har slått City har vi vunnet 3-2. Det gjør vi også i kveld, spår Langerød.

PS! Heller ikke Manchester Citys toppscorer Edin Dzeko har scoret de siste to månedene. Hans forrige mål kom i 1-3-tapet for Southampton 9. februar.