Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rosenborg-krisa fortsetter

Måltørke og Bendtner på vei ut - ikke aktuelt med ny spiss

Rosenborg-trener Eirik Horneland er klar på at det ikke vil hentes ferskt blod på topp i sommer.

UFORLØST POTENSIALE: Eirik Horneland mener man ikke nødvendigvis må ut på markedet for en ny spiss. Foto: NTB/Scanpix
UFORLØST POTENSIALE: Eirik Horneland mener man ikke nødvendigvis må ut på markedet for en ny spiss. Foto: NTB/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter sesongens femte tap for Tromsø på Alfheim i går, er tallenes tale klar. På tolv kamper står Rosenborg med fattige elleve scoringer, og med et målsnitt på svake 0,9 per kamp. Til sammenlikning var snittet på 1,7 i fjor, og 2,4 i toppåret i 2015, da RBK tok sitt første seriegull siden 2010.

I vår har det vært mye bråk rundt Nicklas Bendtner og hans rolle i Hornelands Rosenborg.

Først mistet dansken det aller meste av oppkjøringa som følge av en soningsdom, etter at han ble dømt for å ha slått ned en taxisjåfør i København i september.

Da den tidligere Arsenal- og Juventus-spissen vendte tilbake til Trondheim, var ikke sesongstarten langt unna. Det resulterte i at han ble veid og funnet for lett for de første kampene i årets eliteseriesesong.

De to eneste kampene Bendtner har fått spille i denne sesongen, er 0-3-tapet for Molde på Aker Stadion i slutten av april, samt serieåpninga mot Bodø/Glimt.

Mot serieleder Molde spilte dansken forøvrig til 1 på børsen i Adressa.

Etter det har ikke Bendtner vært å finne i kamptroppen til Eirik Horneland.

Saken fortsetter under bildet.

SISTE OPPTREDEN: 0-3-tapet for Molde på Aker stadion var etter alle solemerker Bendtners siste opptreden i Rosenborg. Her i duell med Magnus Wolff Eikrem. Foto: NTB/scanpix
SISTE OPPTREDEN: 0-3-tapet for Molde på Aker stadion var etter alle solemerker Bendtners siste opptreden i Rosenborg. Her i duell med Magnus Wolff Eikrem. Foto: NTB/scanpix Vis mer

Ikke-tema

Alexander Søderlund og unggutten Erik Botheim har delt på spissansvaret hittil i år, men står bare med henholdsvis to og null scoringer i Eliteserien. Til tross for dette, virker det ikke å være noe tema å hente en ny spiss til Lerkendal.

- Nei, slik tenker jeg ikke. Jeg tenker at det er masse som er uforløst hos dem som allerede er her. Jeg tror vi skal klare å få det til med dem som er her, sa RBK-sjefen til Adressa etter tapet på Alfheim.

- Det er et ikke-tema. Fokuset vårt er å utvikle de som er her, fortsetter den tidligere FKH-treneren.

Det sto ikke på målsjanser da Rosenborg ble slått oppe i nord i går, men likevel kom de aldri nærere enn da både Alexander Søderlund og midtstopper Tore Reginiussen hadde hvert sitt hodestøt i tverrliggeren.

RBK-treneren forklarer sjansesløsinga på denne måten:

- Det blir for lite kvalitet i avslutningsfasen, vi er for lite flinke til å bryte gjennom, og har for dårlig kvalitet på innlegg. Det er også for dårlig kvalitet på innløp. Det gjør at vi ikke produserer mer, ikke minst mål.

Sist uke kom det fram at Horneland og Rosenborg hadde lagt inn bud på Haugesunds Ibrahima Wadji, en spiss Horneland selv var sjef for i fjor høst, da senegaleseren var på lån fra Molde.

Planene om å hente Wadji gikk nok i vasken da det på fredag ble kjent at spissen hadde avlagt ei positiv dopingprøve.

Om Bjørnebye og Horneland har andre navn på blokka, eller om de faktisk lar være å hente friskt blod på topp, gjenstår å se.

Sommervinduet i Norge åpner 1. august.

Nicklas Bendtner, som ble toppscorer med 19 mål i 2017, forlater sannsynligvis klubben før det.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!