Måltørken fortsetter for Ham-Kam

360 obligatoriske minutter uten scoring.

(Dagbladet.no): Ham-Kam - Viking 0-0: Ham-Kam har ikke scoret på fire kamper - siden 5. mai-oppgjøret mot Start.

Og heller ikke i dag klarte Geir Frigård eller de andre Kamma-spillerne å finne nettmaskene, til tross for brukbare sjanser.

Fornøyd Solbakken

Oluwasegun Abiodun hadde for eksempel to store muligheter på heading i 1. omgang, mens Axel Smeets kom nærmest scoring da han lobbet i tverrliggeren.

Men på bakgrunn av sjansene valgte Ståle Solbakken å stå fram som en fornøyd trener etter kampen.

– Vi kjørte over Viking før pause, men greide ikke å score, sier han til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Selv om det er en klisjé, er det også en realitet: Scoringer er fortsatt det viktigste i fotball.

Og begynner ikke Frigård (ett mål så langt i sesongen) & co. å putte sjansene snart, kommer Solbakkens menn til å slite tungt .

SLØSTE: Egil Østenstad bommet på flere muligheter, men også Ham-Kam hadde sjanser til å avgjøre. FOTO: TORBJØRN GRØNNING
SLØSTE: Egil Østenstad bommet på flere muligheter, men også Ham-Kam hadde sjanser til å avgjøre. FOTO: TORBJØRN GRØNNING Vis mer

– Med åtte poeng på ni kamper er det lett å skjønne at dette blir en lang sesong, sier Solbakken til ANB.

Viking uheldige

Men dette oppgjøret kunne gått begge veier. Like før pause fikk Viking en stor sjanse da Smeets sendte ballen over eget mål etter duell med Egil Østenstad.

Og i 2. omgang skjøt innbytter Hannes Sigurdsson i nettveggen fra kort hold, etter å ha glidd gjennom hjemmelagets forsvar.

Egil Østenstad sløste også bort to gode muligheter.

- Ved den første sjansen fikk jeg et bra innlegg fra Thomas Pereira. Men banen var ujevn og ballen spratt rart så jeg ønsket å bruke et ekstra touch. Det gikk ikke så bra. På den andre sjansen gjorde jeg forsåvidt det rette, men da kom keeperen i veien, sier Østenstad til Stavanger Aftenblad.


Etterhvert dabbet tempoet av i kampen, og uavgjort var tross alt et greit resultat.