Måltørken fortsetter for Messi etter marerittmåneden oktober

Alexis Sanchez avgjorde Barcelona-derbyet.

• Barcelona - Espanyol 1-0 (0-0)

(Dagbladet): Oktober ble en måned utenom det vanlige for Lionel Messi. Den argentinske superstjernen var satt ut med skade deler av måneden, og når han først spilte, var han ikke like målfarlig som han pleier.

Månedens eneste scoring kom mot AC Milan i Champions League. I La Liga hadde ikke Messi scoret på tre kamper før kveldens møte med byrival Espanyol.

Men heller ikke starten på november ble noen opptur for argentineren. I en kamp Barcelona dominerte fullstendig, var det bare chilenske Alexis Sanchez som maktet å få ballen i mål, det etter en lekker assist fra brasilianske Neymar.

Stolpeskudd Med en målhungrig Lionel Messi og et Espanyol som bare hadde vunnet én av sine siste seks kamper, var det derfor liten tvil om hvem som var favoritter på Camp Nou i kveld.

Og Barcelona spilte som forventet mot byrivalen - de hadde ballen mye, 80 prosent av tida de første 45 minuttene, uten at de klarte å få uttelling.

Faktisk var det gjestene som fikk kampens første sjanse, da tidligere Barcelona-spiller Victor Sanchez plutselig fikk en skuddmulighet innenfor Barcelonas 16-meter. Dani Alves feilberegnet et langt oppspill fullstendig, men ble heldigvis reddet av en god Victor Valdes.

Nevnte Alves kom til en hel haug med innlegg fra høyrekanten i førsteomgang. Dessverre for han og Barcelona, traff de sjelden en Barcelona-spiller.

Like før pause fikk 30-åringen ballen i midten av banen. Brasilianeren klinket til, og overlistet Casilla Cortes i Espanyol-buret. Stolpen sto imidlertid i veien, så lagene gikk målløse i garderoben.

Dobbelluke Etter sidebytte fortsatt Dani Alves å pøse på med innlegg. Treffsikkerheten hans ble stadig bedre. Hodene til Lionel Messi og Alexis Sanchez var begge borti ett av innleggene da andreomgangen var åtte minutter gammel. Cortes måtte ut i full strekk for å avverge scoring.

Så gikk kampen inn i det samme, vante sporet - med et Barcelona-lag som trillet ball mens de forgjeves forsøkte å bryte ned Espanyols forsvarsmur. Neymar hadde et godt skuddforsøk etter en drøy time, men uttelling skulle ikke katalanerne få før det nærmet seg 70 minutter.

For der Messi ikke har scoret på de tre siste ligakampene, scoret Alexis Sanchez i sin fjerde ligakamp på rad i kveld.

Neymar mottok ballen ute på venstresida, tok et par overstegsfinter, før han slo et lavt innlegg mellom beina på to Espanyol-forsvarere. På andre enden av pasningen ventet den chilenske spissen. Han fikk en enkel oppgave med å sette inn sitt sjuende La Liga-mål for sesongen.

Tre stoppere Espanyol forsøkte desperat å få i gang en slags offensiv for å jage utlikningen, uten å lyktes i nevneverdig grad.

I stedet holdt Lionel Messi på å ende måltørken da han prøvde lykken på et frispark åtte minutter før full tid. Skuddet var hardt og hadde god retning, men sneik seg på feil side av stolpen, sett med Barcelona-øyne.

Mot slutten spilte Barcelona med tre midtstoppere for å sikre tre poeng, og dermed endte det 1-0 i det 160. oppgjøret mellom byrivalene.