Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Måltørken over for Sjevtsjenko

- Nå venter benken, sier Mourinho.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Chelsea-Portsmouth 2-1.Andrej Sjevtsjenko fikk omsider satt en stopper for måltørken med sin første scoring på ti Chelsea-kamper.

Men tro ikke at Sjevtsjenko får sjansen igjen i onsdagens Carling Cup-kamp mot Blackburn.

- Endelig kom målet, så nå har han forhåpentligvis nok selvtillit til at jeg kan sette ham på benken, sa Mourinho til Chelseas eget nettsted etter kampen.

Og selv om «The Special One» repeterte at Sheva nå må hvile, lovpriste han samtidig ukrainerens kamp.

- Det handlet ikke bare om målet for Andrej i dag. I første omgang så vi hans gode bevegelser, og han blir bedre og bedre for hver kamp, sa Mourinho.

Som tror rekord-kjøpet nå virkelig blir å regne med på toppscorer-listen.

- Vil score mange mål

- Han har to mål nå, det er ikke langt unna Didier Drogba. Det er ikk en intern kamp, jeg vil være meget glad om en av dem scorer 15 mål og den andre 14. Mot slutten av sesongen er jeg sikker på at Andrej vil være helt der oppe sammen med toppscorerne, sa den eksentriske manageren.

ALLE ELSKER ANDREJ: Så glad blir en notorisk målscorer når han finner tilbake til nettmaskene etter ti kamper. Andrej Sjevtsjenko omfavnes av gamle og unge Chelsea-fans av begge kjønn. Ukraineren fikk gult kort for feiringen. Foto: Reuters/Scanpix
ALLE ELSKER ANDREJ: Så glad blir en notorisk målscorer når han finner tilbake til nettmaskene etter ti kamper. Andrej Sjevtsjenko omfavnes av gamle og unge Chelsea-fans av begge kjønn. Ukraineren fikk gult kort for feiringen. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer

Chelsea topper Premier League-tabellen i alle fall fram til stormøtet mellom Manchester United og Liverpool i morgen.

Men det så lenge vrient ut for de helblå. Portsmouth-keeper David James drev Chelsea-spillerne til vanvidd med en rekke mer og mindre fantastiske redninger i første omgang.

Heldig og god James

Noen ganger var han god, andre ganger heldig og ved noen tilfeller var det Chelsea-spillerne som fikk ham til å se god ut, som da Arjen Robben to ganger skar inn fra venstre og satte ballen rett på James.

Andrej Sjevtsjenko på stadig måljakt opplevde imidlertid å få gode avslutninger imponerende stoppet av James før pause.

Men ti minutter inn i andre omgang, lyktes det omsider for ukraineren. Robben førte opp på venstresida, og presset ballen skrått ut i feltet, der Sjevtsjenko kunne dundre inn sitt første mål på ti Chelsea-kamper.

Han stormet bort til fansen bak mål, og var så hjertelig i omfavnelsene at dommeren fant det nødvendig å gi ham gult kort for det.

Bare to minutter seinere la Robben inn på nytt. Via Portsmouth-forsvaret havnet ballen på hodet til Didier Drogba, som headet inn foran mål, der Michael Ballack enkelt og umarkert stusset den forbi James.

image: Måltørken over for Sjevtsjenko

Også han var borte hos fansen og klappet og klemte, og fikk gult kort for vennligheten.

Jose Mourinho var sedvanlig besk i sin omtale av dommeren etter kampen.

- Akkurat det samme skjedde med Robin van Persie i Arsenal, men han fikk ikke gult kort. Det må være like regler for alle lag, sa Moruinho i kjent stil.

Annulert Drogba-mål

Rett etter dyttet Didier Drogba inn enda et mål, og holdt seg inne på banen da han feiret. Kanskje like greit, for målet ble korrekt annullert. Drogba sto i offside da Sjevtsjenko sendte avgårde et langskudd som James ga retur på.

Chelsea hadde presset Portsmouth hele kampen gjennom, og da målene omsider kom, så det ut til at de skulle kontrollere kampen inn. Men Benjani Mwaruwari ville det annerledes, og i det 69. minutt kranglet han inn Portsmouths første Premier League-mål mot Chelsea etter kaos i feltet.

Nærmere poengdeling kom gjestene imidlertid aldri på Stamford Bridge. Med seier hadde Harry Redknapps overraskelsesmenn vært a poeng med Chelsea. I stedet er de nå seks poeng bak Mourinhos gutter.

• Din mening: Løsner det for Sjevtsjenko nå?

ENDELIG: Sjevtsjenko setter ballen i mål via Sol Campbell.