Måltørken til Zlatan fortsetter

Det hjalp ikke å spille med Henke igjen.

En dårlig generalprøve gir ofte en god premiere. Det må svenskene støtte seg til etter 0-1 i EM-oppladningen mot Ukraina.

Etter kampen satt Sverige igjen med flere spørsmål enn svar.

Zlatan Ibrahimovic og Henrik Larssons gjenforening i angrepet var det store samtaleemnet. Sist de spilte sammen, i VM 2006, leverte ikke duoen varene.

Men om de klarer å få ballen i mål under EM-sluttspillet kan det bli gul og blå sommerfeiring.

På Råsunda søndag fungerte det ikke. Ballen gikk ikke inn, men det var når stjerneduoen kombinerte med flikker og pasninger at Sverige skapte noe offensivt.
Zlatan-tørke
Sverige burde gått til pause med ledelse. Zlatan var nær etter bare 10 minutter etter et fint angrep. Etter 27 minutter var det bare en ukrainsk kropp som hindret Larsson fra nettkjenning.

Etter halvtimen fikk Zlatan en gyllen mulighet. Men det ville seg ikke fra god posisjon. Andrej Pjatov fikk en sko på ballen og nektet Zlatan mål. Det synes å hvile en forbannelse over Inter-stjernen i landslagssammenheng.

Ikke siden VM-kvaliken i oktober 2005 mot Island har Zlatan scoret for blågult. Noen offensive svar fikk nok landslagssjef Lars Lagerbäck, men verre var det med tanke på det defensive spillet.

Skadeplagede Tobias Linderoth holder ikke i EM-premieren. Han forsøkte og ville mye, men klarer ikke å være det ankeret svenskene trenger.

Og hva med Niclas Alexandersson på høyrebacken. Veteranen hadde store problemer med å henge med i sin 108. landskamp. Rosenborg-backen Fredrik Stoor fikk de siste 18 minuttene.


Shaaban i fokus
Stopperen Petter Hansson innledet svakt, men hevet seg utover i kampen. På venstrebacken var Mikael Nilsson ujevn. Sverige synes å ha et problem uten å ha en venstrefotet venstreback. Det tar tid hver gang Nilsson skal legge ballen over på høyrefoten.
FORTVILER: Det ble ingen god generalprøve for Zlatan Ibrahimovic og Sverige. Foto: SCANPIX
FORTVILER: Det ble ingen god generalprøve for Zlatan Ibrahimovic og Sverige. Foto: SCANPIX Vis mer

Innbytter Johan Elmander sliter med sin fotskade. Han kom inn etter 56 minutter, men orket bare i 21 minutter. Hvor lenge orker han i EM?

Til sist: Keeper Rami Shaaban (tidligere Fredrikstad). Han burde nok tatt vinnermålet fra Sergej Nazarenko. Ukraineren sørget for 0-1 med sitt skudd fra 25 meter åtte minutter før slutt.

De 25 223 tilskuerne lot seg neppe overbevise.

For Lagerbäck & co. ble det flere spørsmål enn svar.

(NTB)

Måltørken til Zlatan fortsetter