«Måltyven» Fletcher slo til igjen

Sikret overbevisende United-seier mot Portsmouth.

(Dagbladet.no): • Portsmouth - Man Utd 0 - 1 (0 - 1)

Løsningen på Manchester Uniteds offensive kabal i Cristiano Ronaldos fravær heter neppe Darren Fletcher.

Likevel har skotten vært de regjerende seriemestrenes viktigste bidragsyter foran mål så langt, noe en nærmest overjordisk prestasjon av Shay Given skal ha sin del av æren for.

Klassisk oppskrift fra Fergusons «kokebok»  

På Fratton Park var Fletcher der igjen: I enden av et Manchester United-angrep av klassisk oppskrift som inneholdt ett stykk ballsikker, møtende spiss i Carlos Tevez, ett stykk offensiv back i Patrice Evra og ett stykk midtbanespiller på løp fra dypet, målrettet løpende mot første stolpe i nevnte Fletcher.

Da Tevez prikket pasningen ut på venstrekanten på lissa til en fremadstormende Evra, hadde Fletcher allerede startet ferden inn i feltet, og var derfor parat da det flate innlegget kom mot første stolpe. 

Med kroppen foran Sol Campbell og kranglet en halvveis liggende skotte ballen mot mål.

I et siste desperat forsøk på å gi en utspilt David James ryggdekning kastet Sylvain Distin ut en lang tå, men i stedet for klarering ekspederte han ballen kontant i nettaket til ledelse for «feil» lag.

MÅLGARANTIST? Darren Fletcher har vært siste United-spiller på begge lagets scoringer i ligaen så langt, men det gjenstår å se om han blir kreditert avgjørelsen mot Portsmouth til slutt. Foto: EPA/Scanpix
MÅLGARANTIST? Darren Fletcher har vært siste United-spiller på begge lagets scoringer i ligaen så langt, men det gjenstår å se om han blir kreditert avgjørelsen mot Portsmouth til slutt. Foto: EPA/Scanpix Vis mer

Selv om scoringen definitvt kommer til å bli gjenstand for granskning for å identifisere den egentlige målscoreren, sikret den uansett seieren på en bane hvor ingen av de såkalte fire store kom fra det med mer enn ett poeng sist sesong.

- Dette er et vanskelig sted å komme til. I fjor ble det uavgjort, og året før det så tapte vi her. Så dette er en bonus. Vi spilte tidvis strålende fotball, sier Ferguson.

Fant fasongen 

Det ble en åpen og fartsfylt forestilling mellom forrige sesongs FA-cup- og seriemester på Englands sørkyst.

Etter en litt famlende og fantasiløs serieåpning sist søndag, så Manchester United ut til å ha funnet vinnerfasongen fra i fjor.

Forsterket med offensive våpen i Carlos Tevez og Anderson fikk Wayne Rooney mer av den hjelpen på topp som han så ut til å mangle mot Newcastle.

Pasningstempoet, kombinasjonene, presisjonen, bredden i spillet og høy intensitet i det defensive arbeidet skapte tidvis mye hodebry for Harry Redknapps menn.

Yppet seg 

«Måltyven» Fletcher slo til igjen

Likevel var det vertene som var hissigst på grøten da dommer Chris Foy blåste i gang oppgjøret.

Papa Bouba Diop dro til fra distanse etter noen raske kombinasjoner fra avspark, men forsøket snek seg utenfor.

Like etterpå skjøt Rooney rett på James etter småpent forspill og påfølgende vending, mens samme James dro fram en redning for tv-kameraene etter et hardt, men ikke alt for velplassert frispark fra Paul Scholes.

Portsmouth på sin side fikk en av sine beste muligheter i kampen da Peter Crouch nesten klarte å utnytte klareringsvegring hos Nemanja Vidic, men ble blokkert av Evra og van der Sar i kompaniskap.

Younes Kaboul fikk på den påfølgende corneren gå uhindret opp og heade, men styrte ballen godt utenfor.

Festet grep 

Da United tok ledelsen etter 32 minutter, festet laget et fast grep om begivenhetene.

Rooney kom nær like før pause etter en fremvisning av overblikk og pasningsfot fra Anderson, men den knallharde avslutningen snek seg på utsiden av stolpen.

Mens rollene var byttet om tre minutter etter pause. Angrepsspillet gikk som på skinner fra Tevez ut til Rooney som satte opp Anderson på bakre stolpe.

Brasilianeren, som ble kastet rett ut i aksjon etter hjemkomsten fra OL, ble imidlertid forstyrret nok av Glen Johnson til at avslutningen gikk til side. 

Feilaktig annulering 

Etter hvilen skulle også Rooney få nettkjenning da han dro med seg et fremspill fra John O’Shea bak stopperne og satte ballen kontrollert under James, men assistentdommeren valgte å vinke på tross av at Rooney var en halvmeter onside da ballen ble tredd inn i bakrommet.

United skulle ikke komme nærmere, men hadde god kontroll på vertene som stort sett ble avspist med spede avslutningsforsøk fra distanse.

Rooney gjorde det også klart at han gjerne ville ha tildelt et straffespark da han ble klippet ned av Sol Campbell uten at ballen var i nærheten.

Uansett fikk sir Alex Fergusons menn med seg tre verdifulle poeng med seg videre da laget ikke skal i aksjon i ligaen igjen før i midten av september grunnet supercupfinale mot UEFA-cupvinner Zenit og påfølgende landslagspause.

TEVEZ TILBAKE: Carlos Tevez stod over seriepremieren mot Newcastle da han måtte reise hjem til Argentina etter et dødsfall i familien. I dag var United-spissen tilbake med sedvanlig intensitet og skapte stadig trøbbel for Younes Kaboul og Portsmouth.