Malysz vant - Tommy på femte

INNSBRUCK/OSLO (Dagbladet.no): Tommy Ingebrigtsen hoppet inn til en femteplass i Bergiselbakken. Polske Adam Malysz knuste alle konkurrentene i hoppeukerennet.

Det var bingoforhold i det tredje hoppukerennet i Bergiselbakken i dag. Vind fra alle kanter fikk landslagssjef Hroar Stjernen til å beskriver forholdene som «reint lotteri».

Tommy Ingebrigtsen var en av de heldige - og dyktige. Han ledet lenge og plasserte seg på tredjeplass etter førsteomgangen.

I finalen slo han av to meter til 101 meter, men havnet likevel på en sterk femteplass. Plasseringen er tangering av Norges årsbeste individuelt fra Kupio, Finland i sesongåpningen.

- Jeg er fornøyd med plasseringen, og reddet vel litt av den norske æren. Derfor gjør det ingenting at jeg ikke nådde pallen. Jeg har slitt fryktelig i denne bakken, men klarte å heve meg fra treningen, sa Tommy Ingebrigtsen til NTB etter rennet.

Verken Ingebrigtsen eller noen andre kunne gjøre noe med Adam Malysz - verdens beste hopper for øyeblikket.

Polakken var hele 44,9 poeng foran finnen Janne Ahonen på andreplass, med han noterte suverent de lengste hoppene i begge omgangene.

  • Hoppuken avsluttes i Paul Ausserleitnerbakken i Bischofshofen lørdag. Sammenlagt leder Malysz.
  • Morten Solem ble nest beste nordmann på 24. plass. Utslått i førsteomgang: Ågheim, Stensrud og Ljøkelsøy.

    - Jeg hadde helst sett at det var blitt pallen i dag, men er likevel godt fornøyd med Tommy og brukbart fornøyd med Morten (Solem). Han er en spennende hopper, men viste at han er urutinert, sa landslagssjef Hroar Stjernen til NTB.

VEI TILBAKE:</B> Tommy Ingebrigtsen går opp Bergiselbakken - og hoppet ned til femteplass.