Mame fra Molde til United

- Vi har fulgt ham i to år, sier sir Alex Ferguson.

HENTER TIPPELIGAENS TOPPSCORER: Sir Alex Ferguson har sikret seg Mame Biram Diouf fra Molde. Foto: AFP
HENTER TIPPELIGAENS TOPPSCORER: Sir Alex Ferguson har sikret seg Mame Biram Diouf fra Molde. Foto: AFPVis mer

(Dagbladet.no) Manchester United-manager sir Alex Ferguson sa tidligere denne uka at hans - på det tidspunktet - tre sommerkjøp vil være de eneste spillerne han henter inn i dette overgangsvinduet.

Nå avslører derimot skotten at han har hentet en ny spiller - en 21-åring fra Tippeligaen.

- Vi sikret oss en ung spiller i går, fra Norge. Det er en spiller vi har sett på i to år, sier Ferguson til klubbens hjemmeside.

I Molde ut sesongen
Det er derimot ikke snakk om et norsk talent, men en spiller som spiller i Norge: Moldes Mame Biram Diouf.

United vil ikke gå ut med noe navn ennå, siden alle formaliteter ikke er i boks - men Molde bekrefter overgangen på sin hjemmeside. Diouf skal gjennom en medisinsk undersøkelse på Old Trafford neste uke og flytter til Manchester i januar. Fram til det vil han være i MFK på utlån.

De engelske seriemesterne er for tida på turné i Asia, og ankom Kuala Lumpur i Malaysia i dag tidlig. Det var der Ferguson slapp den overraskende nyheten.

- Vi hadde egentlig ikke tenkt til å hente inn flere spillere - for vi føler vi har en full tropp - men situasjonen endret seg da andre klubber begynte å legge inn bud, så da måtte vi bestemme oss, sier Fergie.

United-direktør David Gill sier at klubben nå venter på at søknaden om arbeidstillatelse skal gå gjennom.

Toppscorer
Senegaleseren har vært forrykende i år og er Tippeligaens toppscorer med 12 mål. Forrige helg scoret han fire mot Brann i løpet av 27 minutter.

SCORET FIRE: Mame Biram Diouf scoret fire mål på 27 minutter mot Brann forrige helg. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIX
SCORET FIRE: Mame Biram Diouf scoret fire mål på 27 minutter mot Brann forrige helg. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIX Vis mer

- Etter denne kampen er det vel bare å gå inn og takke ham for at vi har fått jobbet sammen i to og et halvt år. Det har vært kjempegøy. Jeg ser ingen mulighet for at vi skal beholde ham. Om det var noen på tribunen som har litt penger så er de dumme i hodet om de ikke bruker dem. Han er herlig, riktig herlig, sa Molde-trener Kjell Jonevret.

Det er foreløpig ikke kjent hva Manchester United betaler for 21-åringen, men Molde-direktør Tarje Nordstrand Jacobsen sa etter Brann-kampen at verdien til Diouf steg med ti millioner kroner som følge av målshowet.

Mame Biram Diouf går dermed samme vei som Ole Gunnar Solskjær gikk i 1996 - fra Molde til Manchester United.

Supporterne: - Spennende
Den norske supporterklubben til United tror ikke det er tilfeldig at når klubben henter en spiller fra Tippeligaen, så kommer han fra Molde.

- Hva skal jeg si? Dette er spennende. Han har jo hatt en formidabel sesong i Molde nå, og jeg regner med at Solutions og Solskjær-systemet har fulgt ham en stund, sier Per Harald Larsen i Manchester Uniteds skandinaviske supporterklubb til Dagbladet.

Diouf får en tøff kamp om plassene i et stjernespekket United-lag, som tidligere i sommer også hentet inn Michael Owen.

- Det blir knalltøft for ham å få spilletid i Premier League. Det handler nok mest om hans egen innstilling, men også om marginer, tror Larsen.

Jim Solbakken, Mame Biram Dioufs agent, har ikke svart på Dagbladets henvendelser i dag.