Mame med i Senegals tropp for første gang

På landslaget med Thioune.

LANDSLAGSKLARE: Mame Biram Diouf (t.h.) er innkalt til Senegals landslag for første gang. Lagkamerat Makhtar Thioune er også med i troppen som skal møte Kongo i Paris 12. august.Foto:  Håkon Mosvold Larsen  / SCANPIX .
LANDSLAGSKLARE: Mame Biram Diouf (t.h.) er innkalt til Senegals landslag for første gang. Lagkamerat Makhtar Thioune er også med i troppen som skal møte Kongo i Paris 12. august.Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I kjølvannet av Mame Biram Dioufs overgang til Manchester United, kom også beksjeden om at 21-åringen er innkalt i sin første landslagstropp på seniornivå, melder Molde på sine hjemmesider.Sammen med lagkamerat Makhtar Thioune, som har én landskamp fra før, skal Diouf representere Senegal i kampen mot Kongo som spilles i Paris 12. august - samme dag som Norge møter Skottland på Ullevaal.

I og med at Mame Biram Diouf foreløpig står oppført uten landskamper for hjemlandet Senegal, trenger han å samle seg all den internasjonale erfaringen han kan før han reiser til Manchester i januar. Slik situasjonen er i øyeblikket oppfyller ikke Diouf de objektive kravene til arbeidstillatelse i Storbritannia, men offisielle opptredener for Senegal vil gjøre det langt enklere å overbevise britiske immigrasjonsmyndigheter om at Molde-spissen kvalifiserer til arbeidstillatelse gjennom sitt fotballtalent.

For Moldes del er det uansett gledelige nyheter at spillere kalles inn til landslagsoppdrag etter at landslagssjef Egil «Drillo» Olsen ikke fant plass til verken Knut Olav Rindarøy, Magne Hoseth eller Vegard Forren i Skottland-troppen - til trener Kjell Jonevrets store overraskelse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer