Mame med i Senegals tropp for første gang

På landslaget med Thioune.

LANDSLAGSKLARE: Mame Biram Diouf (t.h.) er innkalt til Senegals landslag for første gang. Lagkamerat Makhtar Thioune er også med i troppen som skal møte Kongo i Paris 12. august.Foto:  Håkon Mosvold Larsen  / SCANPIX .
LANDSLAGSKLARE: Mame Biram Diouf (t.h.) er innkalt til Senegals landslag for første gang. Lagkamerat Makhtar Thioune er også med i troppen som skal møte Kongo i Paris 12. august.Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX .Vis mer

(Dagbladet.no): I kjølvannet av Mame Biram Dioufs overgang til Manchester United, kom også beksjeden om at 21-åringen er innkalt i sin første landslagstropp på seniornivå, melder Molde på sine hjemmesider.

Sammen med lagkamerat Makhtar Thioune, som har én landskamp fra før, skal Diouf representere Senegal i kampen mot Kongo som spilles i Paris 12. august - samme dag som Norge møter Skottland på Ullevaal.

I og med at Mame Biram Diouf foreløpig står oppført uten landskamper for hjemlandet Senegal, trenger han å samle seg all den internasjonale erfaringen han kan før han reiser til Manchester i januar.

Slik situasjonen er i øyeblikket oppfyller ikke Diouf de objektive kravene til arbeidstillatelse i Storbritannia, men offisielle opptredener for Senegal vil gjøre det langt enklere å overbevise britiske immigrasjonsmyndigheter om at Molde-spissen kvalifiserer til arbeidstillatelse gjennom sitt fotballtalent.

For Moldes del er det uansett gledelige nyheter at spillere kalles inn til landslagsoppdrag etter at landslagssjef Egil «Drillo» Olsen ikke fant plass til verken Knut Olav Rindarøy, Magne Hoseth eller Vegard Forren i Skottland-troppen - til trener Kjell Jonevrets store overraskelse.

Magne Hoseths imponerende forestilling mot Start på lørdag, fikk imidlertid Drillo til å åpne døren på gløtt for midtbaneeleganten dersom det skulle komme forfall i forkant av samlingen som tar til neste mandag.