Mame og Pape senket Brann

- En fantastisk dag, sier Mame Biram Diouf.

BERGEN (Dagbladet.no): Brann - Molde 3-4.

Mons Ivar Mjelde måtte se at Brann-laget hans til tider ble løpt i filler av Meme Biram Diouf. Og på slutten kom navnebroren Pape Pate Diouf inn og satte inn det avgjørende målet for Molde - etter at Brann hadde ledet 3-1 rett etter pause.

- Vi er fryktelig skuffet. Vi ble alt for åpne i stilen og sløve i det defensive, ja det var rett og slett stryk defensivt, sier Mjelde til Dagbladet.no.

Men helt overrasket var han ikke:

- Det var en jevn kamp og jeg tror sjansestatistikken ble ganske jevn. Det hadde ikke vært noe å si på uavgjort, men det er klart det er tungt å få den imot på slutten. Allikevel blir jeg ikke overrasket, vi visste at Molde var gode, presiserer han.

Sjokkstart

Det stod mye på spill for begge lag før kveldens kamp. Molde hadde en sjanse til å hekte seg på lagene i det midtre sjiktet på tabellen, mens Brann kunne med seier lure seg inn på serieleder Stabæk, som møter Fredrikstad til toppoppgjør i morgen.

Og laget fra rosenes by ville tydeligvis sette seg i respekt fra start. Kampens dommer, Kjell Alseth, hadde så vidt blåst i gang oppgjøret da Moldes elegante senegaleser, Mame Biram Diouf, presenterte seg.

STOR KAMP: Mame Biram Diouf scoret to og var en konstant plage for Azar Karadas og resten av Brann-forsvaret. Foto: Stian Lysberg Solum, Scanpix
STOR KAMP: Mame Biram Diouf scoret to og var en konstant plage for Azar Karadas og resten av Brann-forsvaret. Foto: Stian Lysberg Solum, Scanpix Vis mer

Brann ble tatt fullstendig på senga da Kristoffer Paulsen Vatshaug slo inn fra høyresiden mot den 21 år gamle spissen. Diouf lot ballen sprette en gang før han dunket Molde i ledelsen med et velplassert skudd i hjørnet bak en sprellende Håkon Opdal, et vakkert mål etter bare 4 minutter.

Brann rystet

Brann ble tydelig rystet av Moldes sjokkåpning og etter 10 minutter kunne Magne Hoseth doblet ledelsen. Igjen var Diouf innblandet da han dro med seg ballen mot Branns 16-meter. Han dro deretter av en mann før han spilte tilbake til Hoseth som smalt ballen i tverrliggeren, nok en god sjanse for Molde, men Brann slapp unna med skrekken.

Etter målet ble det en intensiv periode hvor begge lag spilte med høyt tempo og intensitet. Brann-fansen manet sine menn fremover på banen og etter 20 minutter fikk de sin belønning.

Jan Gunnar Solli slo fint inn fra venstre kant og der raget Branns midtstopper Kristjan Örn Sigurdsson høyest. Ballen trillet inn ved stolperoten og Brann hadde slått tilbake.

Et angrep alene

Midtperioden av kampen var underholdende og sjanserik. Både Brann og Molde hadde sine sjanser til å ta ledelsen, men klarte ikke å få hull på byllen.

Det skulle etter hvert bli tydelig at Branns midtstoppepar skulle få bryne seg på moldes Mame Biram Diouf. Det unge stjerneskuddet var en konstant trussel på topp for Molde og spilte en glimrende kamp.

Mame og Pape senket Brann

Gang på gang utfordret han med sine enorme klyv og bare udyktighet i avslutningsøyeblikket gjorde at angriperen ikke noterte seg for flere mål i den første omgangen.

Til tross for gode sjanser til begge lag mot slutten av omgangen sto det 1-1 til pause.

Sjokkåpning av Brann

Og om Brann ble tatt på senga av Moldes åpning av den første omgangen ble Molde virkelig kneblet i innledingen av den andre. Etter kun fem minutter av andre omgang stod det 3-1 til bergenserne, og de fleste trodde nok kampen var avgjort.

Først skrudde Petter Vaagan Moen inn et frispark fra 20 meter og Brann Stadion eksploderte. Jubelen hadde heller ikke lagt seg da Brann gikk rett i angrep etter avspark.

Den notoriske måljegeren Torstein Helstad var selvfølgelig på pletten og løp igjennom Moldes forsvar. Angriperen gjorde som han har gjort så mange ganger før og satte sikkert inn 3-1 til Brann.

Fantastisk opphenting

De som trodde Molde hadde gitt opp etter den fantastiske Brann-åpningen tok imidlertid feil. Enmannsangrepet med navnet Mame Biram Diouf var igjen i det umulige hjørnet kun fem minutter etter Helstads mål.

Han gjorde som han hadde gjort hele kvelden og løp fra alt som var i Brann sin forsvarsfirer. Etter en elegant avrunding av Håkon Opdal kunne han enkelt sette inn 3-2 og Molde øynet dermed et håp om poeng i Bergen. Etter kampen strålte den unge angriperen.

- Dette er en fantastisk dag, jeg er så glad for at jeg kunne hjelpe laget, nå er alle bare veldig glade, sier han til Dagbladet.no. Nå må vi bare jobbe videre og ha troa, alt handler om hardt arbeid og tro, sier Diouf.

Han var allikevel ikke overrasket over at det plutselig løsnet.

- Nei jeg er ikke overrasket, jeg vet jeg er god nok. Det er bare å løpe, da kan alt gå, smiler han.

- Fantastisk Diouf

Etter drøyt 70 ble håpet forvandlet til virkelighet. Magne Hoseth fintet vekk Azar Karadas med en vakker overstegsfinte og banket inn utligningen i det lengste hjørnet. Han løp direkte bort til Brann-fansen og gestikulerte og dermed var det foreløpig dødt løp på stadion med 20 minutter igjen å spille.

- Jeg er svært overrasket over at vi fikk så mye rom etter deres tredje scoringen, hadde Brann lagt seg bakpå hadde vi ikke hatt en sjanse, sier en munter Magne Hoseth etter kampslutt. De ville vel vise at de kunne knuse Molde, men når de gir oss så mye rom utnytter vi at vi er kliniske og kjappe, forstetter han.

Han benytter også sjansen til å skryte av tomålsscorer Mame Biram Diouf.

- Han var helt fantastisk i dag, helt rå, avslutter Hoseth.

Sendte Molde til himmels

Idet Brann skulle sette inn stormløpet og jage sitt fjerde mål var det igjen Mame Biram Diouf som stjal showet. Han ble spilt pent igjennom, rundet Håkon Opdal og satte ballen i det åpne målet. Idet han startet feiringen så han at dommeren hadde blåst for offside, men reprisen viste at det var en ytterst tvilsom avgjørelse av Kjell Alseth.

Brann kastet innpå Erik Huseklepp i håp om at han skulle hjelpe med sine offensive kvaliteter. Men fem minutter før slutt sendte Moldes Diouf nummer to romsdalingene til himmels.

Pape Pate Diouf avsluttet et vakkert Molde-angrep med å dunke ballen ned i venstre hjørne bak Håkon Opdal. Mange Hoseth førte opp og ga ballen videre til Mame Biram Diouf som sendte videre til sin navnebror, dermed var en fantastisk snuoperasjon fullført!

Kastet rør på banen

Brann sendte deretter alle mann i angrep i håp om en utligning og kom til flere gode sjanser på tampen. Hjemmefansen viste sin frustrasjon ved å kaste plastrør mot Molde-keeper Jan Kjell Larsen og dommeren måtte stoppe kampen på overtid.

Etter kampen fikk Larsen streng instruks fra trener Kjell Jonevret om å ikke gjøre noe nummer ut av episoden, men klarte allikevel ikke å skjule sin skuffelse.

- Det er klart det er trist når noen få tilskuere skal ødelegge for resten med sånn oppførsel, det hører rett og slett ikke hjemme på en fotballbane, sier han til Dagbladet.no etter kampslutt.

Det er imidlertid ikke første gangen tilskuere på Brann Stadion gjør seg bemerket med kasting av diverse gjenstander. Både en biljardkule (mot Everton), mynter (mot Strømsgodset) og i dag, plastrør har kommet susende fra tilskuerplass tidligere.

- Det er første gang jeg opplever det i år og det var jo litt ubehagelig, fortsetter Larsen. Det var to-tre rør som ble kastet inn, jeg ble ikke truffet, men hadde ikke lyst til å ta utspark etterpå. Det er jo ikke noe hyggelig og jeg ville ikke bli truffet, avslutter han.

Etter seks minutter blåste imidlertid dommeren av og Molde påførte dermed Brann deres første hjemmetap for sesongen.

Folkebørsen

JUBLET TIDLIG: Petter Vaagan Moen og Thorstein Helstad scoret 2-1 og 3-1 rett etter pause. Da burde kampen vært avgjort for hjemmelaget, men de slapp til gjestene tre ganger.
DOBBEL DIOUF: Pape Pate Diouf kom inn og satte inn det avgjørende målet etter pasning fra navnebroren Mame Biram Diouf.