GODE VENNER: Moldes Makhtar Thioune er godt vant med å fore Mame Biram Diouf med målgivende pasninger i Molde-drakta, nå tror han kameraten vil fortsette å levere mål i Manchester United.Foto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIX
GODE VENNER: Moldes Makhtar Thioune er godt vant med å fore Mame Biram Diouf med målgivende pasninger i Molde-drakta, nå tror han kameraten vil fortsette å levere mål i Manchester United.Foto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIXVis mer

- Mame var egentlig Chelsea-supporter

Men nå tror Makhtar Thioune på United-suksess for kameraten.

||| (Dagbladet): Mame Biram Diouf (22) scoret sitt første mål for Manchester United i går ettermiddag. Det førte til vill jubel i Molde.

Den tidligere Molde-spilleren steg til værs etter 90 minutter, og sørget for at United vant 3-0 over Burnley.

- Jeg er stolt av ham. Det er bare å gratulere, sier Molde-stjernen Makhtar Thioune til Dagbladet.

De to har vært gode venner i tre år.

- Bare begynnelsen Diouf var en hit i Tippeligaen, og scoret 16 mål forrige sesong. Så mye imponerte han at Sir Alex Ferguson hentet senegaleseren til Old Trafford for 50 millioner kroner.

I går betalte han tilbake første avdrag.

Sammen med Michael Owen kom Diouf inn de siste 17 minuttene. Han ble spilt gjennom av Antonio Valencia og nikket ballen over en utrusende Burnley-keeper.

- Jeg visste at han ville score, sier Makhtar Thioune, som så kampen hjemme i Molde.

DRØMMESTART: Mame Biram scoret sitt første mål i sin første kamp foran hjemmepublikummet på Old Trafford i går.Foto: SCANPIX/AP/Jon Super
DRØMMESTART: Mame Biram scoret sitt første mål i sin første kamp foran hjemmepublikummet på Old Trafford i går.Foto: SCANPIX/AP/Jon Super Vis mer

- Dette er bare er begynnelsen. Han kommer til å score igjen. Jeg tror han kan bli en hit på Old Trafford. Det som skiller ham fra mange andre fotballspillere, er hurtigheten, spensten og evnen til å score mål.

Vil ikke forstyrre Om han har eksplosive egenskaper banen, er han rolig utenfor banen, forteller Thioune.

- Har dere hatt mye kontakt etter at han dro til Manchester?

- Nei, jeg vil ikke forstyrre. Han har mye å konsentrere seg om nå i starten. Men det er ingen tvil om at dette motiverer oss i Molde.

- Det artige er at Mame i utgangspunktet var Chelsea-supporter. Men når han fikk sjansen i Manchester United, sa jeg til ham: «Gi alt!»

Dimitar Berbatov og Wayne Rooney scoret de to første målene for United.