<strong>BYTTET SIDE:</strong> Erlend Mamelund (t.v) var ikke drillet for høyrebackposisjonen han fikk mot Island i går kveld. Her i duell mot Alexander Petersson. Foto: AP/Darko Vojinovic
BYTTET SIDE: Erlend Mamelund (t.v) var ikke drillet for høyrebackposisjonen han fikk mot Island i går kveld. Her i duell mot Alexander Petersson. Foto: AP/Darko Vojinovic Vis mer

Mamelund-bytte skapte trøbbel for Norge

Det erkjenner kaptein Lund.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Flyttingen av Erlend Mamelund skapte trøbbel for Norge i Island-kampen onsdag. Det innrømmer lagkaptein Børge Lund.

Flere eksperter var kritiske til at Mamelund ikke fikk spille i sin favorittposisjon (venstreback) i den avgjørende fasen mot Island. Norge tapte 32-34 etter en avslutning med svake skudd og dårlige vurderinger.

Lund medgir at laget ikke løste den endringen godt nok.

- Vi ble kanskje tatt litt på senga da Erlend ble flyttet over på høyresiden i angrep. Der har han ikke spilt i hele oppkjøringen. Dette må vi trene litt mer på før Kroatia-kampen, sier Lund til NTB.

- Jeg spiller der det er best for laget. Det gjelder å utnytte troppen best mulig, sier Mamelund diplomatisk til NTB.

Fredag spiller han trolig på venstresiden fra start. Norges håp ligger i at Christoffer Rambo har en god dag på motsatt side. Da kan Mamelund holde på der han trives best.

Fredag står Lund ansikt til ansikt med legenden Ivano Balic.

- Han er kanskje den morsomste håndballspilleren å se på. Han (190 centimeter) ser ikke så stor ut fordi tyngdepunktet hans er så lavt. Han er komplett og veldig vanskelig å spille mot. Balic ser ikke ut til å ta håndballen så alvorlig alltid. Han har alltid et smil med seg også ut på banen, sier Lund.

Norge risikerer å bli slått ut av EM, men laget kan også vinne gruppen. Det blir med andre ord en spennende håndballfredag.

Hvis ikke Kroatia da bare er for gode. Så langt har det sett slik ut.

(NTB)


Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer